„Akinek kétszáz meccs a célja, az ötvennél ne ünnepeljen”

Ötvenedszer lépett pályára a Bundesligában Sallai Roland az elmúlt hétvégén. A magyar labdarúgó-válogatott alapembere nem kerekített nagy feneket ennek az alkalomnak, de az 55-szörös válogatott, világbajnokságot megjárt nagybátyja gratulált neki. Sallai célja azonban nem az ötven meccs, hanem a kétszáz.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 03. 08. 12:10
Sallai Roland; Lazaro, Valentino
Berlin, 2018. november 12. Sallai Roland, a Freiburg és Valentino Lazaro, a Hertha BSC játékosa (b) a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2018. október 21-i mérkõzésén Berlinben. MTI/EPA/KAMIL ZIHNIOGLU Fotó: KAMIL ZIHNIOGLU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A német élvonalban egyetlen játékosnak sem szavaznak ilyen sokszor bizalmat, ha nem érdemli ki” – árulta el a Nemzeti Sportnak adott interjúban Sallai Roland. „Örülök, hogy többnyire éltem a lehetőséggel, sokat tanultam, és bízom benne, hogy az eddigi tapasztalatokat a következő ötven meccsen kamatoztatom. Ugyanakkor remélem, hogy ez még csak a kezdet. A következő célom a száz meccs, aztán a százötven, majd a kétszáz.”

ötvenedik Bundesliga-meccse nem sikerült fényesen, csapata, a Freiburg sima, 3-0-s vereséget szenvedett hazai pályán az RB Leipzig ellen, a magyar szélső pedig a 65. percben állt be, már kétgólos hátrányban. Összességében is lehet némi hiányérzete az eddigi németországi karrierje miatt a 23 éves játékosnak, legalábbis a számok alapján. 2018 nyarán került Freiburgba Ciprusról, s azóta ugyebár ötven Bundesliga-meccsen kilenc gólt és öt gólpasszt hozott össze. Szélsőként utóbbi két szám lehetne magasabb, s az ötven mérkőzés sem sok három és fél év alatt, de térdsérülés miatt sokat kellett kihagynia, ami természetesen árnyalja a statisztikát.

„Sérülés bármikor közbeszólhat, engem sajnos a Bundesliga-karrierem elején kellett megműteni” – fogalmazott Sallai. „Akadtak időszakok, amikor nagyon mélyen voltam, de mindig talpra álltam, és minden sérülés után visszaverekedtem magam a csapatba. Ebből most már bármikor erőt meríthetek, tudom magamról, hogy képes vagyok megfeszülni a céljaimért.”

A jelenlegi idény egyértelmű előrelépést mutat a karrierjében, hiszen az említett kilenc gólból ötöt és az öt gólpasszból négyet a mostani évadban jegyzett Sallai, aki azonban kisebb sérülés miatt az utóbbi időben megint a kispadon találta magát, onnan igyekszik visszakerülni a kezdőbe. Mindenesetre korábbi labdarúgó édesapja, Sallai Tibor és 55-szörös válogatott nagybátyja, Sándor, aki az 1982-es spanyolországi és az 1986-os mexikói világbajnokságot is megjárta, érthető okokból büszkék rá.

„Még a meccs előtt felhívtak, és mintegy megelőlegezve a bizalmat gratuláltak, de őszintén szólva nem akartam túl nagy feneket keríteni ennek az alkalomnak. Akinek kétszáz meccs a célja, az ötvennél még ne ünnepeljen” – jelentette ki Sallai. A kétszáz Bundesliga-mérkőzéssel egyébként előkelő társaságba kerülne, eddig mindössze három magyar szerepelt ennyiszer a német élvonalban: (286), (257) és Lisztes Krisztián (206).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.