A karantén véget ért, Dárdaiék folytathatják küzdelmüket

Véget ért a karanténkötelezettség Dárdai Pál, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC vezetőedzője számára, akinél április 15-én mutatták ki, hogy megfertőződött a koronavírussal.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 04. 29. 17:17
Dárdai Pál
epa09087901 Hertha's head coach Pal Dardai reacts during the German Bundesliga soccer match between Hertha BSC and Bayer Leverkusen in Berlin, Germany, 21 March 2021. EPA/Maja Hitij / POOL CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: MTI/EPA/Maja Hitij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken ismét együtt edzhet szinte a Hertha egész csapata, de a norvég kapus, Rune Jarstein a mostani idényben már nem léphet pályára, mert nála súlyos volt a koronavírus lefolyása. Rajta és Dárdain kívül Admir Hamzagic másodedző, a játékosok közül pedig Dodi Lukebakio és Marvin Plattenhardt betegedett meg – a következő néhány napban még ők sem edzhetnek –, de az egész csapatnak elszigeteltségbe kellett vonulnia április 16-án.

A berliniek a karantén lejárta után gyakorlatilag újból elszigetelődnek a liga döntése nyomán, amely hétfőtől kétlépcsős karanténnal szeretné biztosítani, hogy a bajnokság befejeződhessen.

Mivel a Hertha BSC három bajnokiját el kellett halasztani, 13 nap alatt öt mérkőzést kell majd játszania. Mainzban hétfőn, a Freiburg ellen jövő csütörtökön lépnek pályára a fővárosiak, az Arminia Bielefeldet pedig jövő vasárnap fogadják. Az élvonaltól már biztosan búcsúzó Schalke 04 vendégeként május 12-én, az 1. FC Köln ellen 15-én lépnek pályára. Ezt az erőltetett menetet követi a Hoffenheim elleni, idegenbeli zárófordulós meccs.

A Hertha jelenleg a kiesést jelentő 17. helyen áll a tabellán, három pontra az osztályozós pozícióban lévő 1. FC Kölntől. Ugyanakkor az elmaradt mérkőzésekkel és a közvetlen riválisok (Bielefeld, Köln) elleni kiesési rangadók figyelembe vételével a berlini klub sorsa saját kezében van.

– Felkészültek vagyunk, és reméljük, ezt a pályán is viszontlátjuk majd – mondta Arne Friedrich sportigazgató, aki a bennmaradásért folytatott küzdelmet elsősorban mentális feladatnak tekinti. – Nem lesz mentség. Három meccsel kevesebbet játszottunk, mint a többiek, és négy pontra vagyunk a bennmaradó helytől. Csak rajtunk múlik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.