Felcsúton lassan elkezdhetik ünnepelni a bajnoki ezüstérmet

A labdarúgó NB I 27. fordulójának az utolsó meccsén a Puskás Akadémia gyorsan vezetést szerzett a Mezőkövesd ellen, majd emberelőnybe is került. Ennek ellenére végig izgalmas maradt a mérkőzés, mert a vendégek így sem mondtak le az egyenlítésről, ám ez nem sikerült, sőt a Puskás növelte az előnyét az utolsó pillanatban, és nagyon közel került a biztos ezüstéremhez.

Magyar Nemzet
2021. 04. 04. 21:15
null
Felcsút, 2021. április 4. Géresi Krisztián, a Puskás Akadémia (k, elöl) és Matija Katanec, a Mezõkövesd (k, hátul) játékosa az OTP Bank Liga 27. fordulójában játszott Puskás Akadémia FC-Mezõkövesd Zsóry FC bajnoki labdarúgó-mérkõzésen a felcsúti Pancho Arénában 2021. április 4-én. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros nyert Budafokon, a Mol Fehérvár viszont csak döntetlent játszott Kisvárdán, és ez jó hír volt a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd számára is. A felcsútiak így esélyt kaptak, hogy növeljék az előnyüket a második helyen a fehérváriak előtt, a kövesdiek pedig egy győzelemmel pontszámban utolérnék őket, márpedig a két együttes ennél jobb motivációt elképzelni sem tudott volna. A Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt ráadásul a szokásosnál nyugodtabban várhatta a találkozót, hiszen pénteken a klub meghosszabbította a szerződését.

A hazai csapat gyorsan vezetést szerzett: a 9. percben Géresi Krisztián szabadon maradt, és ballal nagyon pontos és erős lövést küldött 22 méterről a mezőkövesdi kapu jobb alsó sarkába – 1-0. Változatos, jó iramú meccs zajlott a pályán, a felcsútiak jutottak több helyzethez, ám Szappanos remekül védett. A 43. percben Róbert Pillár szerencsétlenkedett a saját tizenhatosa előtt, Géresi elvette tőle a labdát, majd kapura húzott volna, ám a mezőkövesdi védő buktatta, amiért egyből piros lapot kapott.

 

Pillárt jogosan állította ki a játékvezető
Fotó: MTI/Mónus Márton

 

A vendégek tehát az eredményt és a létszámot tekintve is hátrányban folytatták a meccset a második félidőben. Utóbbit egyébként nemigen lehetett érezni, a Mezőkövesd derekasan küzdött az egyenlítésért. Emellett persze a házigazda játszott fölényben, és közben elszórakozta a legnagyobb lehetőségeit is. A 88. percben nagyon közel volt a pontszerzéshez Pintér Attila együttese, ezt Tóth Balázs kapus óriási bravúrja akadályozta meg. A vendégek kitámadtak, és a sokadik kontra közül egyet a lefújás előtti pillanatban még kihasznált a Puskás Akadémia, Alexandru Baluta lőtt 12 méterről a hálóba – 2-0.

A felcsútiak így tíz ponttal előzik meg a harmadik Mol Fehérvárt, és tizenhárom a hátránya a Ferencváros mögött. Papíron még lehet bajnok is, a második helyet is elveszítheti, de a realitás azt diktálja, hogy lassan kezdhetik ünnepelni az ezüstérmet. A bronzról pedig a Mezőkövesdnek sem kell még lemondania, hiszen mindössze három ponttal áll a dobogótól.

 

NB I, 27. forduló

Szombat:

Paks–MTK 3-1, gólszerzők: Pintér (öngól, 25.), Hahn (31., 75.), illetve Schön (56.)

Zalaegerszeg–Diósgyőr 2-0, gólszerzők: Szánthó (16.), Favorov (87.)

Bp. Honvéd–Újpest 2-2, gólszerzők: Gazdag (37., 37., előbbit 11-esből), illetve Tallo (14.), Beridze (25.)

Vasárnap:

Kisvárda–Mol Fehérvár 0-0

Budafok–Ferencváros 0-4 (0-0), gólszerzők: Uzuni (11-esből 54.), Boli (61.), Sigér (88.), Haraisvili (90.)

Puskás Akadémia–Mezőkövesd 2-0 (1-0), gólszerző: Géresi (9.), Baluta (93.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.