Véleményes tizenegyes is kellett a Fehérvár sikeréhez

Fordulatos meccsen győzött 3-2-re a Fehérvár a Honvéd ellen idegenben (valójában az MTK stadionjában) az NB I 29. fordulójának záró meccsén. Szabics Imre csapata kétszer is tizenegyesből szerzett gólt, a második jogossága ráadásul erősen megkérdőjelezhető volt. A kilencvenedik percben így is a Honvéd nyerhette volna meg a meccset, de aztán a fehérváriak nevettek a végén.

Magyar Nemzet
2021. 04. 18. 19:30
null
20210418 labdarugas Kispest Fehervar Foto: Domotor Csaba Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Honvédnak azért kellett a három pont, hogy ne kelljen nagyon izgulnia a bennmaradás miatt az utolsó négy fordulóban, a Fehérvárnak pedig azért, hogy megszilárdítsa a harmadik helyét a tabellán. Ennek ellenére nem estek egymásnak a csapatok, az első negyedórában alig alakult ki folyamatos játék, helyzetek pedig egyáltalán nem voltak.

Húsz perc elteltével aztán felgyorsultak az események. Az első igazán nagy helyzet a Fehérvár előtt adódott, de Nikolics Nemanja közeli lövését nagy bravúrral védte Tomás Tujvel kapus. Két perccel később már a fehérvári csatár nyerte meg a csatájukat, igaz, tizenegyesből ő volt az előnyösebb helyzetben. szabálytalansága után ítélt büntetőt a játékvezető, Nikolics pedig nagy erővel lőtt a kapuba – 0-1.

Nem örülhetett sokáig csapata előnyének Szabics Imre, a Fehérvár edzője, ugyanis a 25. percben máris kiegyenlített a Honvéd. Bal oldali szöglet után Szendrei fejelt kapura, ekkor a labdát még kivágta a gólvonalról Nego, ám nem szabadult fel a fehérvári kapu, a keveredésben Balogh Norbert lőtte be a kispestiek egyenlítő találatát – 1-1.

A Honvéd még az első félidőben megszerezte a vezetést. Nagy Dominik harcolt ki szabadrúgást, amelyből szemfülesen, a sorfal mellett a rövid alsóba csavarta a labdát – 2-1. Az ügyes megoldás mellett Kovács Dániel kapus felelősségét is fel lehet róni a sorfal felállítása miatt.

Szünet után a Fehérvár újra tizenegyeshez jutott, a 77. percben Petrjak esett el a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig a sípjába fújt. Szerencséje volt a Fehérvárnak, hogy az NB I-ben csak a következő idénytől vezetik be a videóbírót, mindenesetre Houri ezzel nem foglalkozott, belőtte a büntetőt – 2-2.

A kilencvenedik percben eldönthette volna a meccset a Honvéd, Kamber óriási bedobása eljutott Balogh Norberthez, aki négy méterről lőtt, de Kovács védett. S milyen a futball? A kihagyott helyzet megbosszulta magát, az ellentámadásból a Fehérvár alakított ki helyzetet, Nikolics lövése Tujvelről kipattant, de éppen Nego elé, aki belőtte a győztes gólt – 2-3.

Nem érdemelt vereséget a Honvéd, amelynek így továbbra is hátrafelé kell nézegetnie, nem tudott hat pontnál jobban eltávolodni a kieső helytől. A Fehérvár viszont győzelmével éppen hat pontra lépett el a negyedik Paks elől.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.