Gigantikus kapushiba, a szezon legpechesebb gólja Nápolyban

Az Inter kétszer, a Napoli egyszer találta el a kapufát, mindkét oldalon egy-egy gól esett. Az 1-1-es végeredménynek az Inter jobban örülhet, 9 ponttal vezeti az olasz bajnokságot a Milan előtt. A Napoli az ötödik helyen várja a folytatást.

Magyar Nemzet
2021. 04. 18. 22:39
null
Samir Handanovic és a szezon eddigi legnagyobb öngólja Fotó: Tiziana FABI Forrás: europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tizenegy pontos előny volt a tét: nápolyi győzelme esetén a bajnokságot nyolc pont előnnyel vezető Inter győzött előnye még nagyobbra duzzadt volna a második helyen álló Milannal szemben. Antonio Conte csapata az utolsó kilenc mérkőzését egyaránt megnyerte, az elmúlt 11 meccsén nem talált legyőzőre, és a bajnokságban 14 találkozó óta veretlen. A Napoli sincs rossz formában, Gennaro Gattuso együttese legutóbbi nyolc bajnokiján hatszor is győzött.

A két csapat legutóbb januárban találkozott, akkor 1-0-ra nyert a bajnokesélyes a San Siróban. Érdekes meccsre volt kilátás a Stadio Diego Armando Maradonában. A két edző nem lepte meg a másikat az összeállítással. Gattuso a Meret – Di Lorenzo, Koulibaly, Manolasz – Mário Rui – Fabián Ruiz, Demme – Politano, Zielenski, Lo. Insigne – Osimhen csapatot küldte a pályára. Kollégája kisebb meglepetésre berakta a kezdőbe a korábban sokat jegelt dán középpályás, Cristian Eriksen. Conte kezdő tizenegye így festett: Handanovic – Skriniar, Bastoni, De Vrij – Darmian, Eriksen, Brozovic, Barella, Hakimi – Lautaro Martínez, R. Lukaku.

Az első szűk húsz percet óvatos, taktikus futball jellemezte, egyik csapat sem kockáztatott. 18. percet kellett várni az első lövésre, Fabián Ruiz 17 méterről Handanovic kezébe emelt. Azonnal megélénkült a meccs, a másik oldalon Lautaro Martínez verekedett a 16-oson belül, végül őt látta szabálytalannak a játékvezető. Szűk fél óra után újabb Inter-helyzetet jegyzehettünk fel: Lukaku lódult meg középen, kidobta a labdát a balján futó Darmiannak, az ő centerezését a visszafutó nápolyi csatár, Insigne mentette szögletre. Majd megint a belga erőcsatár volt a főszereplő: Brozovic lövésébe tette bele a lábát, a labda pedig a lécet hagyva hagyta el a játékteret. Válaszcsapásként Zielinski lőtt fölé a 16-oson kívülről.

Romelu Lukaku két gólpasszig jutott az első félidőben
Fotó: CIRO FUSCO / EPA

Bődületes öngóllal szerzett vezetést a Napoli: a bal szélen futott a hazaiak akciója, Insigne középre tett labdájára rávetődött a kapus, Handanovic, de még nem vette birtokba. Ez onnan derült ki, hogy miután ütközött az előtte álló De Vrijjel, a labda róla a kapuba vánszorgott. 1-0. Ez volt a szezon legszerencsésebb gólja.

A bekapott gólra újabb kapufával válaszolt az Inter: megint Lukaku volt a főszereplő, róla pattant a laba a lécre. Barella helyzetével zárult az első félidő.

Az Inter nem bízta a hajrára a dolgot, már az 55. percben kigyenlített: Manolas röviden szabadított fel, érkezett Eriksen, és a kipattanót, laposan, erősen, főképp pontosan lőtte az alsó sarokba 17 méterről. Ez volt a dán középpályás első gólja ebben a szezonban.

Fábian Ruiz helyzetével ébredezett a Napoli, a spanyol középpályás épp, hogy lemaradt egy szabadrúgás után középre ívelt labdáról. Bő negyedórával a vége előtt Mertens állt be a támadásban elég ötlettelen hazai csapatba. Martinezt pedig Alexis Sanchez váltotta az Interben.

Politano a felső lécet találta telibe, ez volt a harmadik kapufa a mérkőzésen. Felpörögtek az események: Mertens készítette le a labdát Zielinskinek, aki betört a 16-oson belülre, és De Vrij szorításában elesett. Játékvezetői labdával folytatódott a mérkőzés egy kis videó-elemzés után. Conte újabb cserével frissített a hajrábab: lehívta a gólszerzőt, Eriksent, az ő helyén Gagliardini folytatta a játékot. Az eredmény már nem változott. Az Inter 9 ponttal vezeti az lasz bajnokság tabelláját a Milan előtt, a Napoli az ötödik.

Serie A, 31. forduló: Napoli–Inter 1-1, Milan–Genoa 2-1, Bologna–Spezia 4-1, Atalanta–Juventus 1-0, Lazio–Benevento 5-3, Torino–Roma 3-1. Szombaton játszották: Crotone–Udinese 1-2, Sampdoria–Verona 3-1, Sassuolo–Fiorentina 3-1, Cagliari–Parma 4-1. Az élcsoport: 1. Inter xx pont 2. Milan 66, 3. Atalanta 64.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.