Megvan az első kieső, Mezőkövesden viszont már ünnepelnek

Megmenekült a kieséstől a Mezőkövesd, amely 2-2-es döntetlent ért el a Budapest Honvéd otthonában a labdarúgó NB I 31. fordulójában.

Magyar Nemzet
2021. 04. 25. 21:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idegenben idén még nyeretlenül, sorozatban négy vesztes mérkőzéssel a háta mögött érkezett fővárosi vendégjátékára a Mezőkövesd – aligha kívánhatott volna kellemesebb ellenfelet magának a kiesés ellen menekülő Honvéd.

Ennek jegyében bátran kezdtek a hazaiak, a vendégek térfelén zajlott a játék, de a kiválóan védekező kövesdi játékosok eszén nem tudtak túljárni. A kispestiek hátsó alakzata eközben közel sem teljesített ilyen jól, ennek következtében Cseri Tamás a 16. percben megszerezte a vezetést. Marin Jurina adta be a labdát, Antonio Vutov ezt önzetlenül a magára hagyott Cserinek továbbította, aki könnyedén a kapuba passzolta a játékszert. (0-1) A szélső jól teljesít a piros-fekete csapatok ellen: legutóbbi találata, március közepén a Budafok ellen született.

A folytatásban sem változott a játék képe, de hiába támadott a Honvéd, egyenlíteni nem tudott. Így nem meglepő, hogy feszültség uralkodott a pályán, a szünet előtt csak úgy forrtak az indulatok, és sorban villantak a sárga lapok.

A második félidőt is az eredmény után futó házigazda kezdte aktívabban, erőfeszítései az 51. percben értek góllá. szögletét követően Batik Bence az ötösről bólintott a kapuba. (1-1)

A játék képén érződött, hogy a Honvédnak van nagyobb szüksége a két extra pontra, folyamatosan rohamoztak, de helyzetük nem sok akadt. A vendégeknek sem, az első próbálkozásukra egészen a hajráig kellett várni, az viszont azonnal gólt ért: a 83. percben Nagy Dániel robogott végig a bal oldalon, az alapvonal közeléből Marin Jurinához passzolt, utóbbi a kapu előtt már könnyű dolga volt. (1-2)

Ezután újult erővel hajtottak az egyenlítésért a kispestiek, és hat perccel később egy újabb szöglet után Balogh Norbert megszerezte a Honvéd második gólját. (2-2)

 

A döntetlennek a Mezőkövesd örülhet jobban, amely így biztosan bent maradt az NB I-ben. A tizedik Honvéd ugyanakkor csak két ponttal előzi meg a Diósgyőrt, tehát továbbra is izgulnia kell, a Budafoknak viszont már nem, vasárnap estére biztossá vált, hogy kiesik az élvonalból.

Bp. Honvéd–Mezőkövesd 2-2 (0-1)

gólszerző: Batik (51.), Balogh (89.), ill. Cseri (16.), Jurina (83.)

NB I, 31. forduló:

Puskás Akadémia–Zalaegerszeg 1-4 (1-1)

Kisvárda–Diósgyőr 0-1 (0-0)

Újpest–MTK 1-3 (1-1)

Budafok–Paks 2-9 (2-4)

Mol Fehérvár–Ferencváros 1-2 (0-1)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.