A PSG miatt keseregnek Barcelonában, Madridban és Milánóban

A Paris Saint-Germain cápaként halászik a játékosok tengerében a nyári átigazolási szezonban: két neves labdarúgó bejelentése már csak idő kérdése.

Magyar Nemzet
2021. 06. 08. 14:31
PSG, Kylian Mbappé
A klubtulajdonos bízik benne, hogy Mbappé (képünkön) Párizsban marad Fotó: EPA/YOAN VALAT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PSG két hete egy újabb olyan idényt zárt le, amelyben nem sikerült megnyernie a Bajnokok Ligáját, sőt a 2020/21-es kiírásban a hazai bajnokságban is csak a második helyen végzett. Összességében a felmutatott eredményekkel nem lehetnek elégedettek Párizsban, legalábbis erről árulkodik, hogy újabb sztárigazolásokkal bővítik a már jelen állapotában is ütős játékoskeretet, a Barcelona és az AC Milan nagy bánatára.

A hírek szerint Georginio Wijnaldum bejelentése már csak idő kérdése. A holland középpályás szerződése június 30-án jár le a Liverpoolnál, és azután szabadon igazolhatóvá válik. Sokáig Barcelona tűnt a befutónak Wijnaldum ügyében, állítólag már szóban megegyeztek a harmincéves futballistával, aki azonban úgy döntött, hogy Katalónia helyett a francia fővárosba költözik, szimplán azért, mert Párizsban kétszer akkora fizetéssel kecsegtetik, mint amit a Barca kínált neki.

Az AC Milanra is rálicitált a PSG, és Gianluigi Donnarumma Párizsban a dupláját is megkeresheti annak, amit az olaszoknál kapott volna, ha meghosszabbítja a június végén lejáró szerződését. A fiatal kapus 60 millió euróval lehet gazdagabb a következő öt idényben. Donnarumma kiérdemelte a bizalmat, ugyanis neki van a harmadik legjobb (73,2 százalékos) védési hatékonysága. Érdekesség, hogy a listán előtte szerepel leendő csapattársa, a Paris Saint-Germain jelenlegi első számú kapusa, Keylor Navas. A Costa Rica-i hálóőrrel a közelmúltban írt alá új, 2024-ig szóló kontraktust a klub, hamarosan mégis a kispadon találhatja magát, ha megérkezik ifjú vetélytársa. Kiváló teljesítménye ellenére újra kegyvesztett lehet, mint annak idején a Real Madridnál, amikor a királyi gárda megvette Thibaut Courtois-t.

A két, már biztos érkezőn kívül a La Gazetta dello Sport értesülése szerint az Inter középpályásával, Achraf Hakimivel is előrehaladott tárgyalásokat folytat a PSG. Ő már nem ingyen érkezne, nagyjából 60 millió euró lehet a vételára.

A klubtulajdonos bízik benne, hogy Mbappé (képünkön) Párizsban marad
Fotó: EPA/Yoan Valat

A franciák fő kapása azonban nem a három, fent említett játékos lehet, hanem saját sztárjai megtartása . és 2022-ben szabadon távozhatott volna, előbbit a Barcelonával, utóbbit a Real Madriddal boronálták össze. A távozás helyett azonban mindkét labdarúgó Párizsban maradhat, a brazilt már 2026-ig magukhoz láncolták, és a napokban Nasser Al-Khelaifi kijelentette, a francia csillag sem megy sehova.

– Világos leszek, Mbappé Párizsban marad – szögezte le a klubtulajdonos. – Soha nem fogjuk őt eladni, és ingyen sem fog távozni. Mindene megvan Párizsban, amire csak szüksége lehet. Hová is mehetne? Ambíció terén melyik klub vehetné fel a versenyt a PSG-vel? Elárulhatom, jól mennek a dolgok, és abban reménykedem, hogy hamarosan megegyezünk a szerződéshosszabbításról. Ez Párizs, a hazájában van. Küldetése van itt, nemcsak az, hogy futballozzon, hanem az is, hogy népszerűsítse a francia bajnokságot, a fővárost és a hazáját.

Úgy tudni, a PSG-nek vezetőedzője megtartásáért is küzdenie kell, ugyanis sajtóértesülések szerint Mauricio Pochettino nem elégedett a jelenlegi helyzetével, és szívesen otthagyná az alakulatot. Egykori klubja, a menedzsert kereső Tottenham Hotspur mentőövet dobna neki. Al-Khelaifi meg van róla győződve, hogy az argentin szakember is Párizsban marad.

– Az idény végén két megbeszélésem is volt Pochettinóval, mindkét alkalommal két-három órát értekeztünk, és soha nem említette, hogy távozni szeretne tőlünk. Az attitűdje sem arról árulkodott, hogy búcsúzni készülne. Sőt én azt láttam rajta, hogy minden érdekli, ami a klubbal kapcsolatos. Szinte minden nap beszél Leonardóval a játékosokról és az átigazolásokról – fogalmazott a PSG elnöke. – Feldühít engem ez a helyzet, ez így nincs rendben. Pochettino január óta van nálunk, két év van hátra a szerződéséből, ő a mi edzőnk. Ugyanazt csinálják vele, mint Mbappéval, szeretnének megzavarni bennünket. De senki nem fogja megbontani az egységet ezzel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.