Megindult az edzőkeringő a topkluboknál, bombameglepetés Londonban

A megszokottnál is nagyobb mozgás várható az európai edzőpiacon ezen a nyáron. Zinédine Zidane a Real Madrid labdarúgócsapatától való távozása hosszú ideje a levegőben lóg, Antonio Conte búcsúja viszont annál meglepőbb, hiszen néhány napja még az olasz bajnoki trófea elhódítását ünnepelte az Interrel. És alighanem új edzőt kereshetnek Párizsban is, hiszen a hírek szerint Mauricio Pochettino otthagyná a PSG-t.

2021. 05. 27. 10:09
Conte
Conte Fotó: EPA/MATTEO BAZZI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Inter szerda esti bejelentése indította el a lavinát, miszerint elválnak egymástól Antonio Conte vezetőedző és az olasz bajnok útjai. Az 51 éves szakember 2019-ben érkezett a klubhoz, és játékosaival a második milánói idényében sikerült megtörniük a Juventus közel egy évtizedes uralmát a Serie A-ban. Hogy ez mégsem volt elég Conte és a klubvezetés kapcsolatának a megszilárdításához, ahhoz a hírek szerint az járult hozzá, hogy az Inter a következő hónapokban kiárusítást tervez, több sztárjátékos is távozhat, mivel a világjárvány miatt kialakult helyzetben költségcsökkentési intézkedésekre van szükség a csapatnál.

Conte szerződése 2022 nyarán járt volna le, ennek ellenére most más tréner foglalhatja el a helyét a kispadon. Az olasz sajtó arról ír, hogy ez a Laziót irányító Simone Inzaghi vagy a Juventus és az AC Milan korábbi mestere, Massimiliano Allegri lehet.

Conte újabb sztárcsapattól vesz búcsút
Fotó: EPA/Matteo Bazzi

Allegrit azonban nemcsak az Interrel hozták szóba, hanem a Juventussal és a Real Madriddal is összeboronálta már a sajtó. Utóbbival március óta tárgyalhatnak, ő a poszt fő esélyese, de Conte és a Real másodcsapatát, a Castillát irányító Raúl neve is felmerült. Néhány hete már felröppentek a hírek, hogy Zinédine Zidane közölte a játékosaival, hogy az idény végén távozik a királyi gárdától. Akkor a francia sikeredző sietett cáfolni ezeket a pletykákat, de csütörtök hajnalban Fabrizio Romano Twitter-oldalán osztotta meg a nagyvilággal, hogy Zidane azonnali hatállyal fel akar mondani. Az olasz újságíró értesülései az esetek többségében igaznak bizonyulnak, így volt ez most is: a Real Madrid csütörtökön délben megerősítette, hogy lemondott posztjáról a sikeredző.

A legnagyobb bombát mégsem ő, hanem az angol The Athletic robbantotta, ugyanis csütörtök reggel arról írt, hogy megdöbbentő dolog van készülőben Londonban. A Tottenham Hotspur éléről tizennyolc hónapja menesztett Mauricio Pochettino állítólag nem elégedett a Paris Saint-Germainnél, nem az ő szava dönt a legfontosabb kérdésekben, ezért távozni akar, volt klubja pedig menedéket nyújthat neki ebben az esetben. Az argentin mester a francia fővárosban eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mert bár két trófeát is szerzett már januári kinevezése óta, a legfontosabb sorozatokban nem sikerült révbe érnie csapatával. A Bajnokok Ligájában az elődöntőben vérzett el a PSG, és a francia élvonalban mindössze a második helyen végzett.

Mauricio Pochettino hamarosan felállhat a PSG kispadjáról
Fotó: EPA/Peter Powell

Eközben a Spurs sem találta meg Pochettino megfelelő helyettesét. José Mourinho csődöt mondott harmadik londoni kalandján, a helyére átmenetileg Ryan Masont nevezték ki a klubvezetők, de a hosszú távra kiszemelt jelöltjeik közül senkit sem tudtak megszerezni. Ezért fordulhattak újra a klubot 2019-ben BL-döntőbe kormányzó argentin szakember felé, és megkezdték a tárgyalásokat a „hazacsábításáról”. Persze nem lesz könnyű dolguk, ha szeretnék leigazolni Pochettinót, hiszen a vezetőedző PSG-vel kötött megállapodása csak 2022 nyarán jár le, és ha távozni akar, feltehetően neki kell lemondania a posztjáról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.