Rossi kellemetlen emléke a Deschamps elleni találkozásról + Videó

Akcióba lendültek a statisztikusok. A holnapi Magyaroroszág–Franciaország Eb-csoportmérkőzés felvezetéseképpen előkerült egy találkozó a múltból, amelyen a magyar és a francia szövetségi kapitány játékoskorában egymás ellen futballozott. Ráadásul Marco Rossi piros lapot kapott azon a meccsen.

Magyar Nemzet
2021. 06. 18. 12:45
null
Huszonhárom éve egymás ellen futballozott a jelenlegi magyar és francia szövetségi kapitány Forrás: Twitter/MLSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az F csoport szombati mérkőzése előtt a magyar Eb-keret „francia kapcsolódásait” vette górcső alá az Európai Labdarúgó-szövetség.

2016 és 2018 között a Dijon és a Nany csapatában játszott. A honosított Nego Loïc a 2010-es U19-es Európa-bajnokságon még a franciákat erősítette, csapattársa volt a 2018-ban világbajnokságot nyert csatár, és a RB Leipziggel tavaly a Bajnokok Ligája-elődöntőjében szerepelt a Paris SG ellen. A franciáknál futballozott Presnel Kimpembe és Sőt, a két klub az idei BL-ben is összekerült, a két magyar válogatott labdarúgó újra megmérkőzött a két francia játékos ellen. Lipcsében 2-1-re nyert a „magyar csapat”, Párizsban 1-0-val vágtak vissza Mbappéék.

Rossi reklamál Del Piero gólja előtt
Fotó: YouTube

Van még egy izgalmas kapcsolódás: a két szövetségi kapitány, és Didier Deschamps annak idején futballozott egymás ellen. Rossi az 1997–1998-as szezont az olasz első osztályú Piacenzánál töltötte, 24 mérkőzésen lépett pályára, gólt nem szerzett. Egyszer kiállították, és azon a meccsen Didier Deschamps is pályára lépett a torinói stadionban. A Juventus–Piacenza találkozót 1998. április 11-én játszották, Marcello Lippi sztárcsapatában futballozott abban az időszakban a később vb-t nyert Zinédine Zidane, Alessandro del Piero és Filippo Inzaghi, csereként állt be a jelen egyik legjobb edzője, Antonio Conte. És természetesen az 1998-ban világbajnok francia válogatott középpályása, Didier Deschamps is alapember volt az 1996-ban BL-t nyert, 1997-ben és 1998-ban BL-döntős alakulatban.

A mérkőzés összefoglalója, 1 perc 50-től Rossi piros lapja:

A két csapat mérkőzését az esélyeseknek megfelelően Zidane az 51. és Del Piero a 81. percben szerzett góljával 2-0-ra a Juventus nyerte. Marco Rossi a pályán nem tudott gratulálni a győztesnek, Gennaro Borriello játékvezető ugyanis a 81. percben kiállította, mert túlzottan hevesen reklamált Del Piero kezezésgyanús gólja után.

....

Kövesse a magyar válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.