Bale szomorúan mehet haza, Dánia csúnyán elintézte Walest

Dánia az első negyeddöntős, miután a legjobb tizenhat között 4-0-ra kiütötte Wales legjobbjait a labdarúgó Európa-bajnokság szombati játéknapján.

Magyar Nemzet
2021. 06. 26. 20:02
Kasper Dolberg, Dánia
second goal to Denmark's forward Kasper Dolberg (C) during the UEFA EURO 2020 round of 16 football match between Wales and Denmark at the Johan Cruyff Arena in Amsterdam on June 26, 2021. Fotó: Europress/AFP/Piroschka van de Wouw
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gólínsége miatt sokat kritizált Gareth Bale irányításával lerohanta Dániát Wales válogatottja a nyolcaddöntőben. A Tottenham szélsője 2019 októberében talált be legutóbb a nemzeti csapata mezében, és bár az Európa-bajnokságon már kiosztott két gólpasszt, a dánok ellen már szerette volna megtörni a rossz sorozatot, és tizenegy perc elteltével néhány centiméteren múlott, hogy ez sikerüljön neki.

Viszont nem így történt, és ezt Bale duplán bánhatta alig negyedórával később, ugyanis ha egy kis fáziskéséssel is, de Dánia is megérkezett a meccsbe. Első kaput eltalált lövéséből azonnal előnybe is került: egy szép támadást követően Kasper Dolberghez került a labda, aki befelé mozgott, majd tizennyolc méterről a kapura tűzte a játékszert. (0-1)

Wales válogatottját összetörte a bekapott gólt, és helyzetet sem tudott kialakítani. A dánok ellenben igen, és a második félidő kezdetén Dolberg megszerezte saját maga és egyben csapata második gólját. Igaz, ehhez szüksége volt Neco Williams hathatós segítségére is, aki Martin Braithwaite beadása után menteni próbált, ehelyett gólpasszt adott Dolbergnek (0-2). Utóbbi Yussuf Poulsen sérülése miatt került be a dánok kezdő tizenegyébe – mondhatjuk, hogy meghálálta a bizalmat.

Dolberg második gólja
Fotó: Europress/AFP/Piroschka van de Wouw

A felszabadult dán játékosok a folytatásban is sorra alakították ki a helyzeteket, végül a 88. percben újabb gólra váltották a fölényüket: Joakim Mæhle előbb elfektetett egy walesi védőt, majd bevarrta a labdát a bal felső sarokba (0-3).

A walesiek szabálytalanságokban vezették le a frusztráltságukat: ennek megkoronázásaként Harry Wilsont kiállították a 90. percben. A dán válogatott viszont nem kegyelmezett nekik, a 96. percben egy negyedik góllal zárták le a mérkőzést. Braithwaite találatával így 4-0-ra nyert Dánia, és elsőként jutott a legjobb nyolc közé.

Skócia a csoportkörben, Wales a nyolcaddöntőben búcsúzott a kontinenstornától, így már csak Anglia maradt állva a brit csapatok közül. Gareth Southgate gárdájának sem lesz azonban könnyű dolga, hiszen a legjobb tizenhat között Németországgal néz farkasszemet jövő kedden.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő:

Wales–Dánia 0-4 (0-1)

Gólszerzők: Dolberg (27., 48.), Mæhle (88.), Braithwaite (90+6.)

Kiállítva: Wilson (90.).

Kövesse az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.