A Puskás Akadémia ezúttal is lepipálta a Fehérvárt

Továbbjutott a labdarúgó Konferencia-liga második selejtezőkörébe a Puskás Akadémia, amely csütörtökön 2-0-ra legyőzte a finn Inter Turku együttesét.

Magyar Nemzet
2021. 07. 15. 21:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hasonló helyzetből vágott neki az első selejtezőkör visszavágójának a Puskás Akadémia, mint a Fehérvár: mindkét magyar csapat 1-1-es döntetlent ért el az odavágón. A Vidi végül nem élte túl az első fordulót, hogy a felcsútiak ne jussanak ugyanerre a sorsa, arról már a második mérkőzés negyedik percében tettek, hiszen a Turku kapuja előtti kavarodást kihasználva, Anthony Annan öngóljával megszerezték a vezetést.

A folytatásban csendesen csordogált a mérkőzés, helyzet csak elvétve akadt mindkét kapu előtt. Ugyanakkor a fordulás után megduplázhatta volna előnyét a PAFC, azonban Jakov Puljić próbálkozásánál a finnek kapusa, Henrik Moisander a lécre tolta a labdát.

A hazaiaknak végül a találkozó hajrájáig kellett várniuk, hogy lezárják az összecsapást: a 87. percben Yoell van Nieff egy parádés kapáslövéssel megduplázta az előnyt, egyben továbblőtte a Konferencia-liga második fordulójába a magyar csapatot.

Konferencia-liga selejtező, 1. forduló, visszavágó:

Puskás Akadémia–Inter Turku 2-0 (1-0)

gólszerző: Annan (4. – öngól), Van Nieff (87.)

Továbbjutott a Puskás Akadémia, 3-1-es összesítéssel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.