Egy futballedző is hozzájárult Kovács Sarolta olimpiai bronzérméhez

Az olimpiai bronzérmes öttusázó, Kovács Sarolta kezét júliusban kérte meg a kedvese. A futballedzőként dolgozó Tar Bálint azt szerette volna, ha a szerelme érzelmileg feltöltődve utazzon el a tokiói olimpiára. Az eredmények őt igazolják. Tar más, olimpikont szerető férjjelöltnek is bátran ajánlja ezt az időzítést.

2021. 08. 08. 11:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavalyelőtt egy szórakozóhelyen ismerte meg a vőlegényét Kovács Sarolta. Tar Bálint, a Puskás Akadémián nevelkedett labdarúgó, a jelenleg Felcsúton és Móron dolgozó utánpótlásedző azonnal levette a lábáról a világbajnok öttusázót. Tar úgy érezte komoly érzelmi löketet adna a párjának, ha az olimpia előtt megkérné a kezét. Az akció éppen egy évet csúszott, eredetileg a 2020-as olimpia előtt tette volna meg, de a járvány felülírta a terveket. A futballedző július 17-én a Balatonon lépett akcióba. – Leszerveztem egy vitorlástúrát, mondtam Sacinak, hogy fotós is jön velünk – mesélte lapunknak Tar Bálint. – Azt hittem, ezzel elárulom magam, de később kiderült, ő semmit sem sejtett abból, ami később történt. Saci roppant életvidám leányzó, aki tud is beszélni, ha belejön. Általában belejön… Az indulás előtti napokban úgy pörgött, mint egy Duracell-nyuszi. Izgatott volt, és végtelenül boldognak láttam, amikor elővettem a gyűrűt. Örülök, ha az olimpia előtt hozzájárulhattam a lelki feltöltődéséhez.

 

Fotó: Facebook


Maga az olimpia simának és egyszerűnek tűnt Kovács felkészüléséhez képest. – Saci márciusban tudta meg, hogy műtét vár rá, áprilisban derült ki, hogy mélyvénás trombózisa van, mert sajnos nem kapott vérhigítót. Erős fájdalmak gyötörték, kezdetben azt hittük, hogy a megnövekedett edzésmunka miatt nem tud rendesen regenerálódni a szervezete. Később kiderült, hogy ennél sokkal nagyobb a baj. A nagy dózisú vérhigító miatt mellőznie kellett a lovaglást, csak az úszással tudta magát szinten tartani. Szerencsére lassan helyreálltak a dolgok, pedig egy ideig még az is kérdéses volt, hogy egyáltalán versenyezhet-e még a jövőben – mondta Kovács Sarolta párja. Hozzátette, végtelenül büszke a szerelmére.

 

Fotó: Facebook

 

– A tokiói indulása előtt a sérüléséből és a fájdalmas procedúrából adódóan nem fogalmazott meg magának komoly célokat az olimpiára, csak azt szerette volna, ha kihozza magából a maximumot. Az, amit művelt Tokióban, és ahogyan bebizonyította mindenkinek, hogy emberfeletti küzdéssel és akaraterővel nincsenek határok, az valami elkepesztő – áradozott Tar Bálint a kedveséről.

 

Fotó: Facebook

 

A 2024-es párizsi olimpia még nincsen célkeresztben Kovács Sarolta pályafutásában, és egyelőre a pihenés sincs soron. Az augusztus végén esedékes katonai világbajnokságon Kovács is rajthoz áll, idővel el lehet gondolkodni a távoli terveken. 
 

A családalapítás fontos helyen szerepel a pár életében, de ez egyáltalán nem zárja ki azt, hogy Kovács Sarolta három év múlva immár édesanyaként álljon rajthoz pályafutása negyedik olimpiáján. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.