Gera Zoltán szaltóját is várjuk szombaton a tokiói olimpián

Világbajnokságon már szerzett egy bronzérmet Magyarországnak a honosított Muszukajev Iszmail, aki szombaton az olimpián is erre törekszik. A szabadfogású birkózó pont úgy ünnepli győzelmeit, mint Gera Zoltán egykor a góljait. De nem csak miatta érdemes résen lenni, sőt. Kajak-kenuban lesz igazán csak éremesély Tokióban, mutatjuk a magyarok napi programját.

Magyar Nemzet
2021. 08. 06. 20:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton a bronzmérkőzésért birkózhat a honosított Muszukajev Iszmail, aki a vigaszágon juthat el az olimpiai érem kapujába. Bár eddig nem birkózott jó formában, az biztos, hogy ha előadja Gera Zoltán szaltóját, akkor az azt jelenti, lehet egy újabb magyar dobogó Tokióban!

 

Muszukajevet egy oroszországi birkózóbotránynak köszönhetjük. 2016-ban a dagesztáni birkózók hazamentek a heves vitába fulladt orosz kvalifikációs bajnokságról, Muszukajev pedig akkor kijelentette, többet nem hajlandó orosz színekben versenyezni. 

 

Két évet kihagyott, de folyamatosan edzett, végül a Ferencvárosba igazolt és magyar válogatott lett, ami kapóra jött a hazai szövetségnek, hiszen szabadfogásban nem álltunk olyan jól, mint kötöttfogásban. A 2019-es világbajnokságon Muszukajev bizonyított: a japán címvédőt is legyőzve, akinek most a vigaszágas folytatást köszönheti, vb-bronzérmes lett és tokiói kvótát szerzett. 

 

Azon a vb-n megismerhettük a jellegzetes hátraszaltós ünneplését, amelyet pont úgy csinál, mint a magyar válogatott és a Fradi korábbi labdarúgója, Gera Zoltán a fénykorában. – Örömömben és a felszabadult pillanataimban többször is bemutattam a hátraszaltót a vb-n – mesélte Muszukajev. – Láttam ugyan a korábbi focista, Gera Zoltán hasonló mozdulatát, de nincs kapcsolat a kettőnk ünneplése között. Én így élem meg a nagy sikert és az örömömet, ez nálam természetes.

 

 

Mit is mondhatnánk, jó lenne látni holnap egy Gera-szaltót az olimpián. Pardon, Muszukajev-szaltót…

 

Szombaton persze újra a kajak-kenu lesz a legfőbb magyar műsorszám. A Balla Virág, Takács Kincső kenus párosunk világbajnoki ezüstérmesként az olimpián is jó eséllyel pályázik a dobogóra. A 21 éves Adolf Balázs 5000 méteren vb-második, de az olimpiai programban szereplő ezer méteren is szerezhet meglepetést. És ott vannak a kajak négyesek, amelyek a férfiak és a nők között is hagyományosan jól szerepelnek. Utóbbi egység ráadásul Kozák Danutát is felrázhatja az egyéni negyedik helye után, amelyet rendkívül csalódottan élt meg. Már az éjjel elődöntők és döntők következnek, amiért érdemes felkelni. 

 

Férfi öttusázóink, és Kasza Róbert nyolc előtt az úszással folytatják a versenyzést, s igyekeznek Kovács Sarolta dobogós eredményét lemásolni. Erre a körvívás után tizedik helyezett, a londoni játékokon bronzérmes Marosinak van elsősorban esélye.

 

Női vízilabda-válogatottunk pedig Oroszország ellen és egy bronzéremmel vigasztalódhat, lezárva a negyedik helyek sorát. Eseménydús nap lesz.

 

A magyarok szombati programja:

Birkózás
11.45: Muszukajev Iszmail (férfi szabadfogás 65 kg) – vigaszág

 

Kajak-kenu
2.30: Balla Virág, Takács Kincső (női C–2 500 m)
2.52: Adolf Balázs (férfi C–1 1000 m)
3.07: Magyarország (női, K–4 500 m)
3.28: Magyarország (férfi K–4 500 m) – elődöntők
Döntők: 4.37, 4.53, 5.19, 5.37

 

Öttusa
7.54: Marosi Ádám, Kasza Róbert – úszás
8.45: bónusz vívás
10.15: lovaglás
12:30: kombinált szám

 

Vízilabda
6.40: Magyarország–Orosz csapat, bronzmeccs

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.