Marosi tartja a lépést az élmezőnnyel

Marosi Ádám a 9. helyen állt a vívás és az úszás után az férfiak öttusaversenyén a tokiói olimpián. Kasza Róbert a 22. pozícióból várhatja a folytatást.

Forrás: NSO2021. 08. 07. 10:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar idő szerint szombat reggel megrendezett versenyen a 9. legjobb időt úszta 200 gyorson 1:59.50-nel, ezért 311 pontot kapott, míg Kasza 2:00.61-e 309 pontot ért. Hogy ez mit ér összetettben, az majd a bónuszvívás után derül ki.

„Mindkét versenyzőnk, Marosi Ádám és Kasza Róbert is jó eredményt ért el úszásban, előbbi különösen elégedett, hiszen csak heti két úszóedzése van, ebből úszta meg ezt az eredményt. Az ő korában már jól kell összerakni az edzéseket, a terhelést, és ebben a számban heti két edzéssel is szinten tudja tartani magát. Ezek az idők egyébként azt mutatják, hogy fizikailag jó állapotban vannak a fiúk" – mondta Martinek János szövetségi kapitány.  

 

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezután a verseny a bónusz vívással folytatódott. Kasza Róbert két győzelmet könyvelhetett – a kínai Li Su-huan elleni találata után mosolyogva, a kezét a füléhez téve várta a lelátón helyet foglaló magyar küldöttség hangját. Marosi Ádám nem tudott extra pontot szerezni a vívás során.

A mezőny a lovaglással folytatja, ez 10.15-kor kezdődik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.