Megcsinálták a lányok, aranyérmes a női kajak négyes!

A női kajak négyes megkoronázta a magyar kajakosok olimpiai szereplést. A Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összetételű hajó a táv második felében valamennyi riválisát faképnél hagyva elsőként ért célba. Ezzel Kopasz Bálint (K-1 1000) és Tótka Sándor (K-1 200) után megvan a harmadik kajakos, összességében pedig a hatodik magyar aranyérem.

2021. 08. 07. 6:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar négyes ugyan futamgyőztesként, ám összességében csak a harmadik legjobb idővel jutott a fináléba az elődöntőből, hiszen a másik futamban a lengyel és az új-zélandi kvartett is jobb időt lapátolt a mieinknél.

A tájfun első hulláma után gyorsan ide ért a második, kezdett feltámadni a szembeszél, aminek örültünk, hiszem úgy gondoltuk, minél „hosszabb” a pálya, annál jobb a mieinknek. Aztán a rajt előtt tíz perccel másodszorra is leszakadt az ég. Szerencsére ez zápor csak öt percig tartott, mire a mezőny felsorakozott a rajtnál, már csak szemerkélt az eső, aztán a rajtra megint rákezdett…

A magyar négyes az ötös pályán, a lengyelek és az új-zélandiak között startolt, méghozzá kiválóan.

A riválisok talán ha egy méterrel tudtak a mieink elé kerülni, de már fél távra megelőzték őket a mieink, igaz, akkor még nem voltak első, mert a fehéroroszok voltak az elsők.

Ám ahogy reméltük, a táv felét mindenkinél jobban bírták a magyar lányok, s végül meggyőző fölénnyel értek elsőként célba.

Csak megvan az a női kajakos arany! A kajak-kenus csapattól a harmadik, Tokióban összesen pedig a hatodik.

Szép volt, lányok! 

Borítóképen az aranyérmes Kárász Anna, Bodonyi Dóra, s a ni kajaknégyesek 500 méteres versenynek döntője után. Fotó: Tumbász Hédi Nemzeti Sport
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.