Vérmes remények nélkül vágunk neki az Európa-bajnokságnak

A pénteki, Szlovákia elleni mérkőzéssel kezdi meg szereplését az Európa-bajnokságon a női röplabda-válogatott.

Magyar Nemzet
2021. 08. 18. 11:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonnégy ínséges év után – amely időszak alatt nem jutott ki az Európa-bajnokságra – immáron zsinórban negyedszer Eb-résztvevő a női röplabda-válogatott. A szerdán rajtoló és szeptember 4-én véget érő kontinensviadalt négy ország, Bulgária, Horvátország, Románia és Szerbia közösen rendezi meg. 

A magyar együttes a 24 csapatos torna C csoportjában szerepel Fehéroroszország, Horvátország, Olaszország, Svájc és Szlovákia válogatottja mellett, és ez utóbbi ellen játssza le pénteki nyitómérkőzését Zadarban, ahol a járványhelyzet miatt zárt kapuk mögött zajlanak majd a találkozók.

Az elmúlt három Eb-n sorban a 12., 15. és a 20. helyen végeztek röplabdázóink, így nem utaztak ki vérmes reményekkel az Adria partjára. A szövetségi kapitány szerint elsősorban a csoportból való továbbjutás a cél, amely a hatból négy csapatnak adatik meg.
– Vasárnap elkezdtük a videós felkészülést is a szlovák és a svájci válogatott elleni meccsre, az edzéseken igyekszünk a várható meccsszituációkat modellezni – nyilatkozta az MTI-nek Jakub Głuszak. – Mindig csak a következő összecsapásra koncentrálunk, mert kiegyenlítettnek érzem a csoportot. Nem szeretném azt mondani, hogy az egyik csapat gyengébb, mint a másik, mert láttuk a korábbi Eb-ken vagy éppen az olimpián, hogy bármi megtörténhet. A cél, hogy minden találkozón a legjobbunkat nyújtsuk. Tovább szeretnénk jutni, és ha mindent beleadunk a pályán, bízom benne, hogy sikerülni fog – tette hozzá a mester.

A magyar csapat egyik legrutinosabb tagja a negyedik Európa-bajnokságára készülő Király-Tálas Zsuzsanna, aki vezérszerepet tölthet be társai között.
– Nem voltam még tagja ilyen fiatal csapatnak, emiatt azért kicsit máshogy, érettebben kell viselkednem, mint korábban. Hiába van azonban hat újoncunk, ezek a játékosok a klubjaikban vezérek, így egyáltalán nincs arról szó, hogy fogni kéne a kezüket. A fő kérdés, hogy a kulcsfontosságú pillanatokban esetleg mennyire fognak megremegni, de ha így is lesz, együtt ki fogunk tudni mászni minden gödörből – bizakodott az irányító.
 

A magyarok programja

 

Augusztus 20.: Magyarország–Szlovákia 20.15,
augusztus 21.: Magyarország–Svájc 20.00,

augusztus 22.: Olaszország–Magyarország 20.00,

augusztus 24.: Magyarország–Horvátország 17.00,

augusztus 25.: Fehéroroszország–Magyarország 18.00. 

 

Válogatottunk mérkőzéseit az M4 Sport élőben közvetíti.

 

A keret

 

Centerek: Gyimes Zsófia (UTE), Papp Orsolya (Vasas Óbuda), Pekárik Eszter (Békéscsaba). 
Feladók: Bagyinka Fanni (UTE), Király-Tálas Zsuzsanna (Vasas Óbuda). 
Feladóátlók: Németh Anett (SC Potsdam, német), Vezsenyi Adrienn (Vasas Óbuda). Liberók: Juhár Dalma (Vasas Óbuda), Tóth Fruzsina (Fatum Nyíregyháza). Ütők: Kiss Gréta (Szent Benedek RA), Pallag Ágnes (VfB Suhl), Szakmáry Gréta (Aydın Büyükşehir Belediyespor), Szűcs Kinga (klub nélküli), Török Kata (Vasas Óbuda).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.