Visszaültek a trónra a francia kézilabdázók

A tokiói olimpiai férfi-kézilabdatornájának döntőjében megismétlődött a riói szereposztás: a címvédő Dánia Franciaországgal találkozott. A végeredmény viszont változott a rióihoz képest: Franciaország ezúttal két góllal nyert – megérdemelten –, és visszaszerezte a trónját.

2021. 08. 07. 15:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A papírformának megfelelően a torna két legerősebb csapata, Dánia és Franciaország játszotta a férfi-kézilabdatorna döntőjét. A mérkőzés első tíz perce a kölcsönösen kemény védekezéssel telt, Niklas Landin és Vincent Gerard halmozta a bravúrokat a kapuban. Támadásban a címvédő nagyon vérszegény produkcióval rukkolt elő: Mikkel Hansenen kívül nem volt biztos kezű lövője, a szélről gyakorta tévedhetetlen Lasse Svan könnyű ziccereket rontott.

 

A franciák elsősorban a fegyelmezett védekezéssel és a sokkal jobb helyzetkihasználással alakítottak ki előnyt. A sokadvirágzását élő Nicola Karabatic mellett a Barcelona játékosa, Dika Mem és csapattársa, Luc Abalo végzett emberfeletti munkát. Nem beszélve Nenid Remilliről. A félidő hajrájában a veszprémi Kentin Mahé fontos gólt szerzett, ezzel alakítva 14-10-re az állást.

Fotó: AFP

 

A folytatásban úgy tűnt, semmi nem akadályozza meg az addig nagyon magabiztosan menetelő franciák győzelmét az indiszponált dánok ellen. Hatgólos hátrányból pillanatok alatt szorossá tette a meccset a címvédő: a trónkövetelő teljesen váratlanul elbizonytalanodott támadásban Mikkel Hansen mellett Niklas Landin testvére, Magnus és Toft Hansen, főképp Mathias Gidsel is feléledt. Az egyenlítésért támadott a dán válogatott, de ez nem jött össze, sőt Remilli révén a franciák vettek új lendületet.

 

A hajrára a franciák tudtak újítani, és végül két góllal, 25-23-ra nyerték meg a döntőt. A francia válogatott zsinórban harmadszor játszhatott döntőt, 2012-ben Londonban győzött, Rióban kikapott, idén Tokióban újra diadalmaskodott. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.