Az ördög az apró részletekben rejlik

A Ferencváros 3-1-es vereséget szenvedett a Real Betis ellen az Európa-liga második fordulójában. Az eredmény ellenére Peter Stöger, a Fradi vezetőedzője elégedett volt a játékkal.

2021. 09. 30. 23:55
BOTKA Endre Civic Guardado Akouokou
Labdarúgó Európa-liga – Ferencvárosi TC–Real Betis Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két forduló után is pont nélkül áll a Ferencváros az Európa-ligában, habár a Bayer Leverkusen után a Real Betis ellen is megvolt az esélye a pontszerzésre. A 3-1-re elveszített mérkőzés után Peter Stöger vezetőedző és játékosa, is ugyanazt a kifejezést használta, amikor a vereség okairól kérdezték őket.

– Nagyon jó meccset játszottunk olyan ellenféllel szemben, amelyik keveset hibázott, jól tartotta a labdát. Sajnos ezen a szinten apró részleteken múlik minden, néhány szituációban nem volt tökéletes a védekezésünk, támadásban pedig hiába tudtunk több szöglet után is fejelni, ezekkel nem voltunk pontosak. Az eredmény miatt természetesen csalódott vagyok, de a játékunk elégedettséggel tölt el. Ha így folytatjuk, ezen a szinten is fogunk meccseket nyerni – fogalmazott derűlátóan Stöger.

– Az öltözőben is arról beszéltünk, hogy az apró részletek döntik el ezeket a meccseket. Kaptunk két elkerülhető gólt, pedig ezen kívül szinte nem is emlékszem, hogy helyzetbe került volna a Betis. Szép akciókat vezettünk, ami a jövőre nézve biztató, de az apróságokat ki kell javítanunk – hangzott Botka értékelése.

Nem meglepő, hogy Manuel Pellegrini, a Betis vezetőedzője is elégedett volt a találkozó után, de saját csapata teljesítménye mellett ő is méltatta a Ferencváros produkcióját is. 

– Nagyon elégedettek vagyunk, hiszen fontos három pontot szereztünk. A Ferencváros jól játszott, ráadásul az egyenlítő gól lélektanilag nehéz pillanatban jött, de így is nyerni tudtunk. Nemcsak az eredménynek, a teljesítménynek is örülök, jó formában vagyunk, és a mostani produkció is jót tehet az önbizalmunknak. A csoport élén állunk, de még tizenkét pontot lehet gyűjteni. A Fradi mindkét meccsén jól játszott, s bár a matematika nem mellettük szól, ha így folytatják, bármire képesek lehetnek az Európa-ligában.

(A borítóképen Botka Endre küzd. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.