Gulácsiék tönkretették a sorozatot, az edző tanácstalan

Az RB Leipzig papíron legkönnyebb meccsét is elvesztette, két forduló után pont nélkül áll a BL-ben.

Magyar Nemzet
2021. 09. 29. 10:42
Gulácsi
Club Brugge's Belgian midfielder Charles De Ketelaere (C) gets in to the box but fails to score past Leipzig's Hungarian goalkeeper Peter Gulacsi (L) during the UEFA Champions League Group A football match RB Leipzig v Club Brugge in Leipzig, eastern Germany, on September 28, 2021. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP) Fotó: Odd ANDERSEN / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a Bundesliga legutóbbi fordulójában úgy tűnt, elindult felfelé a döcögős idénykezdet után az RB Leipzig, a kedd esti Bajnokok Ligája-meccsen ismét váratlan vereséget szenvedett és csapata. Abban a csoportban, ahol a Manchester City és a Paris Saint-Germain ellen kellene kiharcolni a továbbjutást, óriási luxus hazai pályán pont nélkül maradni a Club Brugge ellen.

– Az első félidőben rengeteg rossz passzunk volt, az ellenfelünk pedig kihasználta ezeket. Tudtuk, hogy a Brugge emberfogásos védekezést alkalmaz, aktívabbnak kellett volna lennünk a labda előrejátszásában, de ezt nem tettük meg – emelte ki a hibákat Gulácsi Péter, aki Orbánhoz hasonlóan végigjátszotta a 2-1-re elveszített találkozót, míg a szintén kezdőbe jelölt Szoboszlait, aki a lipcsei gólból kulcspasszal vette ki a részét, az 58. percben lecserélte Jesse Marsch vezetőedző.

Az amerikai szakember nyáron érkezett Salzburgból, és egyelőre nem érti új csapatát.

– Meg vagyok lepve, hogy ilyen rossz meccset játszottunk. Nem az eltervezettek szerint futballoztunk, nem kontrolláltuk a játékot. A szünetben nyugalomra intettem a fiúkat, és arra biztattam őket, hogy a megbeszéltekhez ragaszkodjanak. A második félidőben már jobban játszottunk, helyzeteink is voltak, de nem sikerült gólt szereznünk – vélekedett az edző, aki szerint most az a feladat, hogy kiegyensúlyozottá váljon csapata teljesítménye.

A Brugge a keddi összecsapás előtt zsinórban tizennégy meccsen maradt nyeretlen Bundesliga-csapatok ellen (négy döntetlen, tíz vereség), ezt a sorozatot annak ellenére nem tudta folytatni a Leipzig, hogy 1-0-ra még vezetett az összecsapáson.

(A borítóképen Gulácsi Péter próbálja zárni a szöget a Brugge egyenlítő gólja előtt. Fotó: AFP/Odd Andersen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.