időjárás 2°C Piroska 2022. January 18.
logo

Gulácsiék tönkretették a sorozatot, az edző tanácstalan

Magyar Nemzet
2021.09.29. 10:42
Gulácsiék tönkretették a sorozatot, az edző tanácstalan

Bár a Bundesliga legutóbbi fordulójában úgy tűnt, elindult felfelé a döcögős idénykezdet után az RB Leipzig, a kedd esti Bajnokok Ligája-meccsen ismét váratlan vereséget szenvedett Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik csapata. Abban a csoportban, ahol a Manchester City és a Paris Saint-Germain ellen kellene kiharcolni a továbbjutást, óriási luxus hazai pályán pont nélkül maradni a Club Brugge ellen.

– Az első félidőben rengeteg rossz passzunk volt, az ellenfelünk pedig kihasználta ezeket. Tudtuk, hogy a Brugge emberfogásos védekezést alkalmaz, aktívabbnak kellett volna lennünk a labda előrejátszásában, de ezt nem tettük meg – emelte ki a hibákat Gulácsi Péter, aki Orbánhoz hasonlóan végigjátszotta a 2-1-re elveszített találkozót, míg a szintén kezdőbe jelölt Szoboszlait, aki a lipcsei gólból kulcspasszal vette ki a részét, az 58. percben lecserélte Jesse Marsch vezetőedző.

Az amerikai szakember nyáron érkezett Salzburgból, és egyelőre nem érti új csapatát.

– Meg vagyok lepve, hogy ilyen rossz meccset játszottunk. Nem az eltervezettek szerint futballoztunk, nem kontrolláltuk a játékot. A szünetben nyugalomra intettem a fiúkat, és arra biztattam őket, hogy a megbeszéltekhez ragaszkodjanak. A második félidőben már jobban játszottunk, helyzeteink is voltak, de nem sikerült gólt szereznünk – vélekedett az edző, aki szerint most az a feladat, hogy kiegyensúlyozottá váljon csapata teljesítménye.

A Brugge a keddi összecsapás előtt zsinórban tizennégy meccsen maradt nyeretlen Bundesliga-csapatok ellen (négy döntetlen, tíz vereség), ezt a sorozatot annak ellenére nem tudta folytatni a Leipzig, hogy 1-0-ra még vezetett az összecsapáson.

(A borítóképen Gulácsi Péter próbálja zárni a szöget a Brugge egyenlítő gólja előtt. Fotó: AFP/Odd Andersen)