Játszottak, de nem voltak főszereplők a magyar válogatott légiósai

Két hét múlva megkezdi a felkészülést a magyar labdarúgó-válogatott az Albánia (október 9.) és az Anglia (október 12.) elleni világbajnoki selejtezőkre. Szokásos összeállításunkban megnéztük, hogyan szerepeltek az elmúlt napokban külföldön játszó magyar labdarúgók, elsősorban azok, akik szóba kerülhetnek a válogatott keret kialakításakor.

2021. 09. 20. 7:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar szempontból Észak-Amerikában már a hét közben zajlott a futballélet. Schön Szabolcs csapata az MLS soros fordulójában szerdán 3-3-at játszott a New York vendégeként, a magyar támadót a 61. percben cserélték be. Vasárnap a csapat Houstonba volt hivatalos, ahol ugyancsak gólokban gazdag meccset játszva 3-2-re kikapott, Schön Szabolcs ezúttal a 78. percben lépett pályára 3-0-nál, a két szépítő gólban nem játszott szerepet, a 96. percben viszont sárga lapot kapott. A Kansas City csütörtökön fogadta és győzte le 4-0-ra a Minnesotát, Sallói Dániel szerezte a második gólt, majd a 83. percben lecserélték. Ezzel már a tizenharmadik góljánál tart, amivel a harmadik helyen áll az MLS góllövő listáján.

 

SALLÓI DÁNIEL GÓLJA


csapata, a Phildelphia Union csütörtökön a CONCACAF Bajnokok Ligájának elődöntőjében, azon belül a visszavágón lépett pályára hazai környezetben és kiesett, mert megint 2-0-ra kapott ki a mexikói Club América együttesétől, amely így kettő győzelemmel, 4-0-s összesítéssel lépett tovább, a magyar középpályást a 76. percben cserélték be. Vasárnap magyar idő szerint későn este a Philadelphia bajnoki mérkőzésen vigasztalódott, az Orlando Cityt fogadta és győzte le 3-1-re, Gazdag Dániel az 58. percben kapott játéklehetőséget.

Németországban egy kivételével minden magyar pályára lépett a Bundesliga 5. fordulójában. Az RB Leipzig mindhárom magyarját bevetve 1-1-et játszott Kölnben, erről részletesen ide kattintva olvashat. Az az egy Novothny Soma volt, aki nem került be a Bochum keretébe, de legalább így kimaradt egy hatalmas verésből: a csapata 7-0-ra kapott ki Münchenben a Bayerntől. A Mainz és Freiburg találkozóján mindkét oldalon találhattunk honfitársat a kezdőcsapatban, a hazai együttesben az első félidőt töltötte a gyepen, a vendégeknél a 81. percben jött le, a végeredmény pedig 0-0 lett.

Három magyar jutott szóhoz a szlovák élvonalban a Dunaszerdahely együttesében, amely  2-1-re nyert a Ruzomberok ellen Rózsahegyen. végigjátszotta a mérkőzést, Hahn Jánost a 63. percben lecserélték, a 81. percben pedig Szendrei Ákos személyében újoncot avatott Németh Antal, a DAC vezetőedzője. Hahn János először lehetett tagja a kezdőnek, Szendrei Ákos pedig csaknem góllal debütált, de a lövése centikkel elkerülte a kaput. Ő egyébként 18 éves, Hahnhoz hasonlóan Paksról került a hónap elején Dunaszerdahelyre, és az edzője a mérkőzés után ezt nyilatkozta róla a Nemzeti Sportnak:

 

Fotó: FC DAC


– Ákos nagyon jól szállt be, ellátta azt a feladatot, amit kértem tőle. Nyilván nem volt könnyű helyzetben, hisz ilyen fiatalként ilyen nyílt meccsbe beszállni nem volt egyszerű, ennek ellenére az egy-két perces izgalma után magához tért. Sokat dolgozott, jó labdaérintései voltak, sőt volt egy jó helyzete is, sajnos nem találta el a kaput. Összességben tetszett, ahogy beszállt és játszott – mondta Németh Antal.

Horvátországban az NK Osijek szerdán kupameccset játszott a negyedosztályú Bednja Beletinec vendégeként, Kleinheisler László 68 percet töltött a pályán, a csapata pedig 3-0-s sikerrel lépett a tizenhat közé. Vasárnap a bajnokságban a Goricát látták vendégül az eszékiek, a magyar válogatott középpályás a kispadon kezdett, a 67. percben állt be. Akkor a vendégek 1-0-ra vezettek, ezután viszont felgyorsultak az események, az Osijek egyenlített, újra a Gorica szerzett gólt, a házigazda ismét egalizált, majd a 94. percben megszerezte a győztes gólt, tehát 3-2-re nyert.

Cipruson Gyurcsó Ádám ott volt az AEK Larnaca kezdőjében a Pafosz otthonában, a 63. percben lecserélték az 1-1-re végződött mérkőzésen. hétfőn este léphet pályára az Ominia Nicosiában a Doxa elleni hazai meccsen. Az Egyesült Arab Emírségekben Varga Rolandnak nem volt túl jó napja pénteken, kezdőként lépett pályára az al-Ittihad Kalbában, kapott egy sárga lapot, a szünetben lecserélték, a csapata pedig 4-1-es vereséget szenvedett. A lengyel bajnokságban Tamás Márk nem kapott helyet a Slask Wroclaw keretében a Radomiak Radom elleni 1-1-re zárult találkozón. Bolla Bendegúz sem lehetett boldog, mert a Svájci Kupában a Grasshoppers vele a kezdőben 1-0-ra kikapott a másodosztályú Thun együttesétől, és így nem jutott tizenhat közé, a magyar védőt a 82. percben lecserélték. Az olasz második vonalban a Pisa Vicenza vendégeként győzött 3-1-re, Nagy Ádámot a 65. percben cserélte be az edzője. 

 

Fotó: Nemzeti Sport


Oroszországban a Nyizsnyij Novgorod Kecskés Ákossal a védelmében fogadta az Arszenál Tulát, a magyar futballista végigjátszotta a meccset, amelynek a végén szomorkodhatott a 3-2-es vereség miatt. A szerb fővárosi rangadón 1-1-es végeredmény született, a Partizan Beogradba Holender Filip a 87. percben állt be a Crvena zvezda ellen. A török élvonalban a Fenerbahce meglepetésre 2-0-ra kikapott a Baseksehir otthonában, végigjátszotta a mérkőzést.

Címlapkép: Salló Dániel és társai ünneplik a Kansas City második gólját, amelyet a magyar támadó szerzett

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.