Neuer szerint a 8-2 már a múlté, a Barcelona Messi nélkül sem gyenge

Kedden este 21 órakor kezdődik a Barcelona és a Bayern München mérkőzése a Bajnokok Ligája csoportkörének első játéknapján. A két csapat most találkozik először a tavalyi kiütéses bajor siker óta, és kérdés, mire képes a már Lionel Messi nélküli katalán csapat.

Magyar Nemzet
2021. 09. 14. 13:49
Bayern Munich's German goalkeeper Manuel Neuer warms up prior to the German first division Bundesliga football match between RB Leipzig and FC Bayern Munich in Leipzig, eastern Germany, on September 11, 2021. (Photo by Ronny HARTMANN / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO Fotó: Europress/AFP/Ronny Hartmann
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétségkívül a Bajnokok Ligája keddi játéknapján a Bayern München barcelonai vendégjátéka ígérkezik a legnagyobb slágernek. A két csapat összecsapása amúgy is nagy rangadónak számítana, ám külön ízt ad neki az, hogy a legutóbbi találkozásuk igencsak emlékezetesre sikeredett. Tavaly a Bajnokok Ligája végjátéka a koronavírus-járvány miatt augusztusra húzódott, és a 14-i egyik negyeddöntőben a bajorok megalázóan, 8-2-re kiütötték a katalánokat.

Most persze mindenki azzal foglalkozik, hogy a Barcelonának sikerül-e visszavágnia, természetesen aligha gondol bárki is 8-2-es hazai győzelemre. Az esélylatolgatók most is a Bayern Münchent tartják esélyesebbnek, különösen úgy, hogy a hazai csapatban már nem lesz ott a nyáron a Paris Saint-Germainhez szerződött hatszoros aranylabdás

– Azt a meccset nyilván sohasem felejtjük el – nyilatkozta már Barcelonában Manuel Neuer, a németek világklasszis kapusa. – Ugyanakkor azóta már mindkét csapat rengeteget változott, és mi sem igen tudjuk, mire számíthatunk most a katalánoktól. Lionel Messi távozása természetesen veszteség, ám egy Barcelona sohasem lesz gyenge csapat. A többi játékos most már több felelősséget vállal, talán jobban kibontakozhat, és ez csak erősíti a csapatot. Nagy izgalommal várom a mérkőzést.

 

Fotó: Hannibal Hanschke / MTI/EPA/Pool

 

Ugyanezekről faggatták az újságírók Julian Nagelsmann vezetőedzőt is, aki azt felelte:

– Nehéz megmondani, hogy erősebbek vagy gyengébbek lettek-e a legutóbbi mérkőzés óta. Egy biztos: megváltoztak. Messi távozásával nincs már extravagáns játékosuk, ugyanakkor akadnak futballisták, akik elő tudnak bújni az ő árnyékából. Természetesen a három pontért utazunk Barcelonába.

Érdekes, hogy a német sajtó felemásan ítéli meg a Bayern München esélyeit a Bajnokok Ligájára. A Süddeutsche Zeitung például azt írja, hogy a bajor csapat két világ között lebeg, a Bundesligához ugyanis túl jó, a BL megnyeréséhez és közvetlen élvonalához viszont jelenleg nem elég erős. A Mundo Deportivo (ez a legrégebben alapított sportújság Európában) és a Diario Sport a két legnagyobb katalán lap. Az előbbi címlapján kedden a Bajnokok Ligája serlege látható ezzel a nagy címmel: Força Barça. Szó szerint „Erőt a Barçához”, de magyarul így fordítanánk: „Hajrá, Barça!”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.