Peter Stöger: Adott a lehetőség, hogy meglepetést okozzunk

Tokmac Nguen nagyon örül az újabb spanyol ellenfélnek, és nem feltétlenül lenne elégedett a döntetlennel.

2021. 09. 29. 16:28
null
Budapest 20210926 Labdarúgás 2021 NBI NB1 OTP Bank Liga Ferencváros FTC Újpest UTE Fotó Török Attila Nemzeti Sport Peter Stöger Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros második mérkőzésére készül az Európa-liga csoportkörében. A magyar bajnok az első fordulóban szoros vereséget szenvedett Leverkusenben, csütörtökön a Real Betis ellen próbálja meg elkezdeni a pontgyűjtést.

Itthon az első forduló botlása után már felvette a ritmust a Fradi, egymás után öt meccset nyert meg, ráadásul az elmúlt héten két presztízsmeccsen, a Fehérvár és az Újpest ellen diadalmaskodott. Kérdés, hogy ugyanez a forma mire lesz elég az Európa-ligában.

– Mindkét csapat magabiztos lehet az elmúlt hetek eredményei miatt – bocsátotta előre Peter Stöger, az FTC vezetőedzője. – A Betis csak egy meccset vesztett az idényben, a Real Madrid ellen, tudjuk, hogy jó ellenfél vár ránk. Megpróbáljuk megtalálni a megfelelő egyensúlyt az ellenfél erősségeinek kontrollálása és a saját erősségeink kihasználása között. A Betist technikás, gyors játékosok alkotják, kissé más stílusban játszik, mint a Leverkusen. Németországban kis szerencsével többet is kihozhattunk volna a meccsből. Most itthon játszunk, tudjuk, hogy kiváló lesz a hangulat. Adott a lehetőség, hogy meglepetést okozzunk.

Stöger kérdést kapott középpályásáról, Vécsei Bálintról is, aki hét év után került vissza a magyar válogatott keretébe.

– Mindenki boldog a klubnál, hogy Vécsei kerettag lett. Sokat tett azért, hogy megkapta ezt a lehetőséget, nagyon keményen dolgozik, profi hozzáállású, intelligens játékos. A labdarúgók előrelépése vagy mellőzése okán gyakran kérdezik az edzőt, de mindez sokkal inkább magán a játékoson múlik – mondta Stöger.

A Fradi sorozatban harmadik évben, összességében pedig ötödik alkalommal szerepel valamelyik nemzetközi csoportkörben, ám hazai pályán eddig egyszer sem tudott meccset nyerni. A legközelebb ehhez két éve éppen egy spanyol rivális ellen járt, az Espanyol akkor a 96. percben egyenlített a Groupama Arénában. Ennek ellenére edzője mellett Tokmac Nguen is hangsúlyozta, hogy a hazai pálya előnyt jelent a Ferencvárosnak.

– A szurkolóink magabiztosságot adhat nekünk ezen a nehéz találkozón is. Kedvelem a spanyol futballt, a La Liga a kedvenc bajnokságom, és kétségtelen, hogy a spanyol csapatok ellen játszott meccsekből rengeteget profitálhatunk. Az Európa-ligában gyakran sokkal több helyünk van a támadásra, mint a bajnoki meccseken, ezt kell tudnunk kihasználni – mondta a Fradi támadója, akit arról is megkérdeztek, hogy elégedett lenne-e a döntetlennel a csütörtöki meccsen.

– Ez a játék képén múlik. Ha a Betis kilencven százalékban birtokolja a labdát, mi pedig egyetlen helyzetünkből gólt szerzünk, akkor örülni fogunk az egy pontnak. Ha viszont sikerül megmutatnunk, hogy mire vagyunk képesek, akkor csak a három ponttal lennék elégedett.

A borítóképen Peter Stöger. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.