A Ferencváros nyomasztó fölénye egyetlen gólt sem hozott az MTK ellen

A labdarúgó NB I 10. fordulójának az utolsó mérkőzése csak a nevében volt örökrangadó: a Ferencváros és az MTK nem játszott jó meccset egymással. Az első félidő teljesen felejthető lett, a második pedig egyoldalú: a Fradi támadott, az MTK pedig védekezett, és az utóbbi ért célt, 0-0-lal zárult a találkozó.

2021. 10. 24. 19:55
20211024 Budapest Groupama Aréna FTC MTK labdarúgás nb1 Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ilyen ritkán fordul elő: a megbízott edző helyett megbízott edző irányít egy csapatot. Ezzel a kuriózummal az MTK „dicsekedhet”, ugyanis miután a klub három hete menesztette Giovanni Costantino vezetőedzőt, megbízta Theodoru Vasziliszt ennek a munkakörnek az ellátásával, ő viszont éppen a Ferencváros elleni örökrangadó előtt megbetegedett. Nem volt mit tenni, meg kellett bízni valakit, hogy a megbízott munkáját végezze el, és Pintér Ádámra, a korábbi válogatott játékosra, Teodoru helyettesére esett a választás. Ő a kezdés előtt elmondta az M4 Sport kamerája előtt, hogy Teodoru Vaszilisz állította össze a csapatot, és telefonon folyamatosan kapcsolatban lesz vele a kispadról is.

Fotó: Mirkó István

Sajnos akadt megbetegedés a Fradinál is: Covid-tesztje pozitív lett, és bár nincsenek tünetei, természetesen nem állhatott be a kapuba, ezúttal is Bogdán Ádám kapta ezt a feladatot. Mint kiderült, sok dolga nem akadt, de igaz ez a másik oldalon is Mijatovicsra is. Az első félidőt röviden össze lehet foglalni: a Ferencváros nem boldogult az MTK szervezett védekezésével, a vendégek ritka kontrái pedig legfeljebb üdítő színfoltot jelentettek, veszélyt nemigen.

A szünet után nyomasztó, de meddő fölényben játszott a Fradi, a legközelebb Kovacsevics kapufájánál járt a gólhoz, a védő egy szöglet után fejelt majdnem pontosan a 71. percben. Nem sokkal később Uzuni már ünnepelt, de lesről talált a hálóba – az MTK-nak már nem maradt ereje ellencsapásokat vezetni. Úgy is mondhatnánk, hősiesen védekezett, és bejött neki. A végeredmény 0-0 lett, a Fradi huszonnégy mérkőzés után játszott döntetlent április óta.

Borítókép: Mirkó István

NB I, 10. forduló

Péntek

Zalaegerszeg–Gyirmót 2-1 (2-1), Zalaegerszeg, 728 néző, jv.: Antal. Gólszerző: Koszta (3.), Szerafimov (35)., illetve Szegi V. (45.)

Paks–Kisvárda 2-2 (, Paks, 800 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Ádám M. (11-esből 20.), Bognár I. (22.), illetve Asani (4.), Navrátil (65.)

Újpest–Mol Fehérvár 1-0 (1-0), Szusza Ferenc Stadion, 1508 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Pauljevics (13.)

 

Vasárnap

Debrecen–Puskás Akadémia 0-3 (0-2), Nagyerdei Stadion, 3400 néző, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Puljić (11-esből 19.), Kozák (25., 69.). Kiállítva: Németh K. (73.)

Bp. Honvéd–Mezőkövesd 2-3 (0-1), Új Bozsik József Stadion, 3253 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Nono (69.), Lukics (81.), illetve Vojtus (7.), Madarász (85.), Cseri (11-esből 93.)

Ferencváros–MTK 0-0, Groupama Aréna, 6907 néző, jv.: Solymosi.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.