Drámai fordulattal nyert hosszú emberhátrányból a Mezőkövesd Kispesten

A labdarúgó NB I 10. fordulójában változatos, drámai fordulatokban bővelkedő meccsen verte meg Kispesten a Bp. Honvédot a Mezőkövesd. A vendégek gyorsan vezetést szereztek, majd hamarosan emberhátrányba kerültek egy kiállítás miatt a 15. percben. A házigazda sokáig nem boldogult Antal Botond kapussal, a második félidő végére azonban sikerült megfordítania az eredményt. Mégsem nyert, mert a Mezőköves nem adta fel, és két védelmi hibát kihasználva szintén fordítani tudott és nyert 3-2-re.

2021. 10. 24. 17:54
Fotó: Nemzeti Sport/Balogh László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Supka Attila sohasem titkolta, hogy a Bp. Honvéd a szíve csücske, ott nevelkedett, ott lett ismert futballista, és edzőként is dolgozott a klubnál – most azonban ellenfélként érkezett Kispestre. Az előző fordulóban mutatkozott be a Mezőkövesd kispadján, ráadásul jól, hiszen a csapata legyőzte a Debrecent, és a sors úgy hozta, hogy éppen a Bp. Honvéd ellen kellett folytatnia.

És ez a folytatás jól is indult, hiszen a Mezőkövesd már a 7. percben vezetést szerzett: Lakveheliani a bal oldalról remek labdát adott középre, és a hosszúnál jó ütemben érkező Vojtus 7 méterről becsúszó mozdulattal rúgta a labdát a hálóba – 0-1. Nyolc perccel később viszont a vendégek számára roppant kellemetlen fordulat következett. Pillár lerántotta a róla gólhelyzetben leforduló Lukicsot, a játékvezető sárga lapot adott neki, ám a VAR figyelmeztetésére visszanézte az esetet, majd a sárgát visszavonta, és a pirosat mutatta fel a kövesdi védőnek. 

 

Fotó: Nemzeti Sport/Balogh László

 

A Bp. Honvédnak tehát maradt hetvenöt perce arra, hogy emberelőnyben megfordítsa az eredményt, és ez sokáig azért nem sikerülhetett, mert a Mezőkövesd kapujában Antal Botond bravúrt bravúrra halmozott. Természetesen a kispestiek játszottak mezőnyfölényben, helyzeteket is kidolgoztak, ám a kapus egészen a 69. percig kifogott rajtuk. Akkor azonban Nagy Dominik nagyszerűen készítette le a labdát Nono elé, ő pedig a tizenhatosról a jobb alsó sarokba lőtt – 1-1. Sőt a 81. percben már vezetett is a házigazda, Balogh Norbert adott gólpasszt a jól helyezkedő Lukicsnak, aki ballal a hosszú, bal alsó sarokba lőtt, a kapufa segítette be a labdát – 2-1.

Ekkor aligha hihette bárki is, hogy lehet itt még fordulat, a kispestiek az eredmény és a létszám tekintetében is előnyben voltak. Egyedül a Mezőkövesd játékosai hittek még abban, hogy akad még keresnivalójuk, és nekik lett igazuk! Supka Attila becserélte Madarászt, aki az első labdaérintése után kiegyenlített: Cseri a 85. percben elvette a labdát Batiktól a bal oldalon, bevezette azt a tizenhatosra, majd lepasszolt Madarász elé, aki tizenhét méterről a jobb alsó sarokba helyezett – 2-2.

És még nem volt vége! A hosszabbításban Batik kézzel blokkolt egy lövést a büntetőterületen belül, Bognár Tamás tizenegyest ítélt, amelyet Cseri higgadtan értékesített – 2-3. A kispestiek tehát korán ünnepeltek, a kövesdiek pedig megérdemelten nyertek a töretlen hitüknek, a szervezett játékuknak és egy bravúros kapusteljesítménynek köszönhetően.

 

 

NB I, 10. forduló

Péntek

 

Zalaegerszeg–Gyirmót 2-1 (2-1), Zalaegerszeg, 728 néző, jv.: Antal. Gólszerző: Koszta (3.), Szerafimov (35)., illetve Szegi V. (45.)

Paks–Kisvárda 2-2 (, Paks, 800 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Ádám M. (11-esből 20.), Bognár I. (22.), illetve Asani (4.), Navrátil (65.)

Újpest–Mol Fehérvár 1-0 (1-0), Szusza Ferenc Stadion, 1508 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Pauljevics (13.)

 

Vasárnap

Debrecen–Puskás Akadémia 0-3 (0-2), Nagyerdei Stadion, 3400 néző, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Puljić (11-esből 19.), Kozák (25., 69.). Kiállítva: Németh K. (73.)

Bp. Honvéd–Mezőkövesd 2-3 (0-1), Új Bozsik József Stadion, 3253 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Nono (69.), Lukics (81.), illetve Vojtus (7.), Madarász (85.), Cseri (11-esből 93.)

Ferencváros–MTK 18.00 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.