Lesz meccs! A koronavírusnak sem adja meg magát az NB I éllovasa

Újra a koronavírus lett az egyik legnagyobb ellenfél a magyar élvonalban, veszélybe került a mai Paks–Kisvárda bajnoki a labdarúgó NB I-ben, miután a vendégeknél sok a tesztek alapján fertőzött labdarúgó a keretben. Reggeli érdeklődésünkre Révész Attila sportigazgató megerősítette, így vagy úgy, de kiállnak a Paks ellen.

2021. 10. 22. 8:51
Kisvárda-Újpest NBI. Fotó: Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap este még kérdéses volt, hogy az NB I éllovasa, a Kisvárda ki tud-e állni a ma 17.45-re kiírt Paks elleni idegenbeli mérkőzésen. Erről Révész Attila, a klub sportigazgatója beszélt a klub hivatalos honlapján, közölve, hogy későn tudták meg a játékosokon elvégzett tesztek pozitív eredményeit, ezért kevés idejük maradt megfelelően reagálni a kialakult helyzetre.

– A jelek szerint ismét eljött az idő, amikor a vírus, pontosabban a tesztek eredménye állítja össze a csapatot – nyilatkozta Révész Attila a klubhonlapon. – A héten, kötelezően elvégzett tesztek közül néhány pozitív, illetve kétes eredményt hozott. Emiatt a csapatot csütörtökön újra kellett tesztelni, ennek az eredményeitől függ, hogy kikre is számíthatunk pénteken. Innentől kezdve már nem a szakmáról szól ez a mérkőzés, a felkészülési és utazási lehetőségeinket is nagyban befolyásolta ez az intermezzo. Az első teszt eredményei olyan késői időpontban érkeztek, amelyekre már nem tudtunk időben reagálni, így egyelőre kérdéses, hogy lesz-e annyi játékosunk, hogy ki tudjunk állni a pénteki mérkőzésen.

Kisvárdáról eljutni Paksra több mint négyszáz kilométeres út, de a helyzetre való tekintettel a Kisvárda már tegnap Budapestre érkezett, mert csak ott tudták gyorsan újra letesztelni a keretet. Mármint a megmaradt a játékosokat – akiknek pozitív lett a korábbi eredményük, vagy legalábbis kétes, azok otthon maradtak. Közülük hiába adott volna azóta valaki negatív eredményt, nem játszhatnának, mert ilyenkor két negatív ellenőrző tesztre van szükség, arra pedig már nincs idő. Ezt Révész Attila lapunk érdeklődésére árulta el ma reggel.

– Újra leteszteltünk mindenkit, így már biztos, hogy lesz annyi játékosunk, hogy ki tudunk állni a Paks ellen – árulta el a Kisvárda sportigazgatója. – Pontos számot, hogy hány játékos hiányzik, nem szeretnék mondani, mert még nincs előttem a teljes eredménylista, de már tudjuk, hogy lesz meccs. Az biztos, hogy a kezdőnkből is lesznek hiányzók, és a kispadon is gondban vagyunk. A foghíjas csapatot NB III-as fiatalokkal töltjük fel. Izgalmas meccs lesz.

Kilenc forduló után a Kisvárda vezeti az NB I-et, igaz, az egy meccsel kevesebbet játszó Ferencváros megelőzheti, hiszen a hátránya csak egy pont. A kisvárdaiak a legutóbbi fordulóban döntetlent értek el az Újpest ellen, előtte pedig kikaptak a Honvédtól, tehát eleve negatív spirálba kerültek, amelyet csak tetéz a Covid-helyzet. Az ötödik helyezett Paks otthonában egyébként sem számíthattak könnyű összecsapásra, pláne így.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.