Szép múltat idézhet a vasárnap esti örökrangadó a Groupamában

Rendhagyó forduló lesz az élvonalban, a nemzeti ünnep miatt ugyanis a játéknapok péntekre és vasárnapra esnek. Az elsőn kiderül, hogy kilenc forduló után ­tud-e végre nyerni az Újpest, de lesz kiesési rangadó is Zalaegerszegen, vasárnap pedig örökrangadóval zárul majd ez a kör.

Magyar Nemzet
2021. 10. 22. 7:29
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Örökrangadó – a fiatalabb korosztályok talán már nem tudják, mit jelent. A magyar futball hőskorában kapta ezt a minősítést a két legmeghatározóbb klubjának, a Ferencvárosnak és az MTK-nak az összecsapása, ám mára ezeknek a mérkőzéseknek az értéke jócskán megkopott, már nem ezek jelentik labdarúgásunk csúcstalálkozóit. Hagyománytiszteletből persze ma is hívhatjuk így őket, jól látva, hogy mennyire lehet időtálló az örök jelző ebben a szóban.

Bár a két csapat között sok szempontból igen nagy a távolság, a címvédő nem veheti félvállról a meccset. Egy hete kikapott a Groupama Arénában, emellett azt sem feledheti, hogy az előző bajnokságban háromból kétszer sem sikerült legyőznie az MTK-t. Érdekes mérkőzésnek ígérkezik a legtöbb gólt szerző Paks és a listavezető Kisvárda találkozója is. Vendégként még egyikük sem nyert a másik ellen, és mindkettőjükre ráférne a siker, hiszen a legutóbbi két fordulóban a paksiak nulla, a várdaiak pedig csak egy pontot zsebelhettek be. Ennél jobb mérleggel dicsekedhet a Gyirmót, amely egymás után aratott két győzelemmel a háta mögött érkezik a Fradit egy hete két vállra fektető Zalaegerszeghez, a hazai csapat viszont öt ponttal meglóghatna tőle sikere esetén a kiesés ellen vívott harcban.

A bajnokság régóta aktuális kérdése, hogy mikor szerzi meg az első győzelmét az Újpest. Ezúttal sem lesz könnyű dolga, mert bár neki lassan létkérdéssé válik minden egyes pont, így van ezzel ma esti ellenfele, a Mol Fehérvár is. A csapat a jelek szerint kezd kiegyenesedni több korábbi sérült visszatérésével, a legutóbb jó játékkal, sok helyzetet kidolgozva – igaz, azok zömét ki is hagyva – nyert a Bp. Honvéd ellen, és ha komolyan gondolja bajnoki álmait, akkor nem engedhet meg magának további botlásokat. A klub honlapján Loic Nego, a válogatott fehérvári védő is azt hangsúlyozza: olykor az utolsó ellen a legnehezebb játszani.

Supka Attila győzelemmel debütált a Mezőkövesd kispadján, most álmai klubja, a Bp. Honvéd ellen kell jól folytatnia, a csalódást keltően játszó Debrecen pedig a második Puskás Akadémiát fogadja.

OTP Bank Liga, 10. forduló. Péntek: Zalaegerszeg–Gyirmót 15.30, Paks–Kisvárda 17.45, Újpest–Mol Fehérvár 20.00. Vasárnap: Debrecen–Puskás Akadémia 13.30, Bp. Honvéd–Mezőkövesd 15.45, Ferencváros–MTK 18.00. Az M4 Sport mindegyik mérkőzést élőben közvetíti.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.