Tőzsér Dániel: Egyszer örömünnep, máskor halotti tor

Hullámvölgybe került a Debrecen labdarúgócsapata, amely tíz forduló után a tizedik az NB I-ben, és csak a jobb gólkülönbsége menti meg attól, hogy kieső helyen álljon. A szurkolók forrongnak, Dzsudzsák Balázs nem keres kifogást, a vezetőség magyarázatot vár, Tőzsér Dániel sportigazgató viszont nyugalomra int.

2021. 10. 26. 16:07
Tozser
20210611 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló A DVSC sajtótájékoztatót tart az egységes DVSC jövőbeni működéséről, a labdarúgó- és kézilabda-akadémia sportszakmai átalakulásról. képen: Tőzsér Dániel, a DVSC futballcsapatának sportigazgatója Fotó: Kiss Annamarie Forrás: Hajdú-Bihari Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyetlen pontot szerzett a DVSC az elmúlt négy fordulóban, cseppről cseppre telt be az a bizonyos pohár, és a Puskás Akadémiától elszenvedett, múlt hét végi 3-0-s vereséggel közel jár túlcsorduláshoz. „Ez az a pillanat, amikor mélyen magunkba kell nézni. Nincs se mentségünk, se magyarázatunk, se kifogásunk” – jelentette ki a csapat 108-szoros válogatott kapitánya.

Ha a vezér nyilvánosan kifakad, az mindig jelent valamit. Ebben az esetben is így történt, ahogy megírtuk, kedden közleményt adott ki a DVSC, amelynek a vezetősége magyarázatot vár a gyenge teljesítményre.

Mindössze egy-két órával a közlemény kiadása előtt beszéltünk telefonon Tőzsér Dániel sportigazgatóval. Nem említette, hogy hasonló bejelentés van készülőben, mindenesetre utánakérdeztünk, változott-e valami ilyen rövid idő alatt. „Amit mondott, továbbra is érvényes” – kaptunk megerősítést a klubtól. 

Így hát a közlemény bármennyire is fenyegető ultimátumnak tűnik a Huszti Szabolcs, Toldi Gábor edzőpáros irányába, a DVSC-nél jelenleg nem személyi kérdésekben gondolkodnak.

– Nem az a cél, hogy edzőt váltsunk – válaszolta már a közlemény kiadása előtt is ezt firtató kérdésünkre Tőzsér Dániel. – Türelmesnek kell lennünk, a kapkodás még sosem vezetett jóra, nem szeretnénk ebbe a hibába esni. Ettől függetlenül a szakmai stáb tagjai is tudják, hogy győzelmekre van szüksége a csapatnak. Ha vannak eredmények, akkor minden jó, ha nincsenek, minden rossz. Ilyen egyszerű egy csapat megítélése, és ezt el kell fogadnunk akkor is, ha tudjuk, ennél jóval összetettebb a dolog.

Dzsudzsák Balázs is nehezen viseli az eredménytelenséget Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Sportigazgatóként Tőzsér felelőssége a szakmai célok kitűzése és elérése, most is hangsúlyozta, hogy a DVSC célja újoncként az NB I-es tagság megőrzése, első lépésben stabil élvonalbeli csapatot kell kialakítani. Az eddigi eredmények miatt érzett csalódottságát azonban ő sem rejtette véka alá.

– Ha most lefújnák a bajnokságot, bennmaradnánk, mégis egyértelmű hiányérzet van bennem, látjuk, hogy valamin muszáj változtatnunk – fogalmazott. – A csapat belső ügyeit nem szeretném kiteregetni, de természetesen beszéltünk a kialakult helyzetről, én is elmondtam az edzői stábnak a szakmai észrevételeimet. 

Azt kell mindenkinek megértenie, hogy a DVSC-nél mindannyian azért dolgozunk, hogy jó csapatunk legyen.

Bármennyire is igaz, hogy a Debrecen újonc, a legtöbben nem akként kezelik. Mindez érthető, és nemcsak a dicső közelmúlt, a kétezres évek hét NB I-es bajnoki címe miatt, hanem azért is, mert a jelenlegi keret idehaza jól csengő nevű, volt válogatott labdarúgókból áll. Dzsudzsák mellett Korhut Mihály, Ugrai Roland, Bódi Ádám, Varga József vagy éppen a kerethez nemrég csatlakozott Németh Krisztián is tekintélyes múlttal rendelkezik.

Tőzsér szerint ezt is a helyén kell kezelni, megesett, hogy kilenc sérült esett ki a sorból, ami nem könnyítette meg a munkát.

– Voltak pozitív meccseink, amelyek jól sikerültek. És volt például a Puskás elleni legutóbbi találkozó, amelyen méltatlan és elfogadhatatlan volt a teljesítményünk – állította Tőzsér. – Ezt ki kell mondani. Ugyanakkor az nem normális, hogy ebben a tizenkét csapatos NB I-ben az egyik héten örömünnep van, a másik héten meg mintha halotti toron vennénk részt. Több meccsünk volt, amelyeken ha csak egy kicsit jobban alakulnak a dolgok, most négy-öt ponttal többünk lehetne, és arról beszélnénk, ugyanez a csapat milyen jól végzi a feladatát.

De most nem erről beszélnek, így a következő egy-két meccs kulcsfontosságú lesz Debrecenben. Kezdve már a Kecskemét elleni Magyar Kupa-fellépéssel szerdán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.