időjárás 3°C Artúr, Vince 2022. January 22.
logo

Az utolsó pillanatban mentett pontot Zalaegerszegen a Mezőkövesd

Forrás: MTI
2021.11.19. 22:32

Büntetőt hibázott, de így is 1-1-es döntetlent ért el Zalaegerszegen a Mezőkövesd a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A mérkőzés elején sok volt a hiba mindkét oldalon, kevés helyzet alakult ki. A hazai csapat a folytatásban sem tudta felépíteni támadásait, a vendégek jól akadályozták meg a zalaegerszegi akciók kialakítását, miközben ők többször is ígéretes lehetőséget teremtettek.

A szünet után valamivel bátrabban futballoztak a hazaiak, a kövesdi gyors kontráknál pedig fegyelmezetten zártak vissza. Negyedóra elteltével azonban büntetőhöz jutott a Mezőkövesd – Bobál a 16-os vonalán szerelt a játékvezető szerint szabálytalanul –, de Cseri kihagyta. Nem sokkal később videós visszajátszás után Andó-Szabó a hazaiaknak is tizenegyest ítélt, mert Katanec kezére pattant a labda. A vendégek védője emiatt megkapta második sárga lapját, így kiszállt a játékból, Koszta pedig vezetéshez juttatta a zalaegerszegieket.

A ráadásban a ZTE ziccert hibázott, az ellentámadásból pedig a Mezőkövesd – amely a mutatott játék alapján nem érdemelt volna vereséget – egyenlített.

OTP Bank Liga, 13. forduló:

ZTE FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-0)

Zalaegerszeg, 703 néző, v.: Andó-Szabó

    gólszerzők: Koszta (70., 11-esből), illetve Nagy D. (92.)

    sárga lap: Halilovic (57.), Bobál D. (60.), illetve Farkas (36.), Pillár (62.), Katanec (65., 69.)

    kiállítva: Katanec (69.)

    

 Zalaegerszeg:

 Demjén - Lesjak, Serafimov, Bobál D., Bedi - Halilovic (Gergényi, 82.), Sankovic - Spoljaric - Skribek (Babati, 70.), Koszta, Zimonyi (Ubochioma, a szünetben, Tajti, 89.)

  

 Mezőkövesd:

Tordai - Farkas, Pillár, Katanec, Vadnai (Lakveheliani, 74.) - Cseke, Kocsis, Karnyicki (Calcan, 80.) - Cseri (Besirovic, 81.), Jurina (Nagy D., 74.), Drazic (Vojtus, 84.)