Ifjúsági olimpiai bajnoka árnyalta Turi György szavait

Nem csitulnak a kedélyek Turi György körül. Az úszóedzőt egyes korábbi tanítványai bántalmazással és szexuális zaklatással is vádolják. Szilágyi Liliána hasonlókat nem fogalmazott meg, de ő sem állt ki korábbi edzője mellett.

Magyar Nemzet
2021. 11. 12. 17:40
SZILÁGYI Liliána
Az olimpiára visszatempózhatja magát a válogatottba Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

lavinát indított el. Az idén visszavonult úszóklasszis két hosszú interjúban is kritizálta korábbi edzőjét, Turi Györgyöt. Ennek hatására több korábbi tanítvány is előállt, akik szerint Turi lelkileg terrorizálta és fizikailag bántalmazta őket, sőt egyikük szexuális zaklatással is megvádolta az edzőt.

Turi György először lapunkban reagált a vádakra , ekkor pedig is szóba került. A pillangóúszó 2014-ben két ifjúsági olimpiai bajnoki címet nyert Turi irányításával, egy évvel később azonban edzőt váltott, Turi szerint nem saját akaratából. Később a szakember ezt Szilágyi neki írt levelét idézve is alátámasztotta.

Ez volt az a pont, amikor Szilágyi Liliána is úgy érezte, meg kell szólalnia. Az úszó, aki néhány napja jelentette be, hogy szűk egy év szüneteltetés után folytatja pályafutását, saját YouTube-csatornáján reagált.

– Két dolgot szeretnék tisztázni. Az egyik, hogy ugyan az említett levél valóban létezik, ám Turi György egy nagyon kis szeletet idézett, pontosabban szerkesztett össze az ott, abban a levélben általam leírtakból, amely ráadásul egy magánjellegű beszélgetés volt. Az ominózus levél körülményeit, tartalmát nemsokára egy hosszabb videó keretében fogom megosztani. A másik, jóval fontosabb rész, az az, hogy teljes mellszélességgel kiállok a sporttársaim és sorstársaim mellett. Azok mellett, akik már megszólaltak és akik még meg fognak. Elítélek mindennemű abúzust, uszodán belül vagy kívül, az élet minden területén, az abúzáló edzőknek, szakembereknek nincs helye a sportban sem – fogalmazott Szilágyi.

Borítókép: Szilágyi Liliána a 2019-es világbajnokságon (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.