Kiélezett csata, ferencvárosi győzelem a fővárosi rangadón

A Ferencváros vízilabdacsapata 7-6-ra legyőzte az OSC-t az ob I tizedik fordulójának szombat esti rangadóján.

Magyar Nemzet
2021. 11. 27. 21:09
Budapest 20211127 FTC Telekom Újbuda OSC férfi vízilabda mérkőzés Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző kiírás két dobogósa, a Ferencváros és az OSC ebben az idényben sem vett vissza a tempóból. A zöld-fehérek a százszázalékos teljesítménnyel, a tabella első helyéről várták a fordulót, míg az újbudaiak egy mérkőzéssel kevesebbet játszva a negyedikek voltak, s mindössze egyszer veszítettek pontot – éppen legutóbb, a Vasas elleni 11-11-es döntetlen alkalmával. 

Lelkes hazai szurkolótábor várta a csapatokat a Császár-Komjádi Uszodában. Az ünnepi hangulat tehát biztosítva volt, a gólparádé viszont nem. és Hárai Balázs révén csak egy-egy találat született mindkét oldalon az első játékrészben.

A két együttes legfontosabb találkozóiból az előző évadban az OSC került ki győztesen. Az alapszakaszban mindkétszer Varga Dániel tanítványai nyertek, majd a Ferencváros testén keresztül jutottak be a bajnoki döntőbe is.

Ezúttal viszont a Fradinak állt a zászló, a második negyedet kettő, a harmadikat egy góllal nyerték, így a zárószakaszra már 6-3-mal fordult a két gárda. Az utolsó játékrészre megrázta magát az OSC, Manhercz, Burián és Csacsovszky találataikkal szorosabbá tették a hajrát. A vendéggólokra Ferencvárosi részről Ubovicsnak volt válasza, ezért végül 7-6-ra győzött a hazai csapat. A Ferencváros makulátlan teljesítménnyel vezeti a tabellát, míg az újbudaiak az első vereségüket szenvedték el az idényben.

OB I, 10. forduló:

FTC–OSC 7-6 (1-1, 3-1, 2-1, 1-3)

gólszerzők: Vámos 3, Merkulov 2, Damonte, Ubovics 1-1, ill. Manhercz 2, Hárai, Vigvári, Burián, Csacsovszky 1-1

További eredmények:

Miskolc–Szolnoki Dózsa 4-18 (1-4, 1-4, 2-6, 0-4)    

Eger–PVSK 14-6 (4-1, 3-1, 4-4, 3-0)

Vasas–Szeged 10-4 (3-3, 3-0, 4-0, 0-1)

BVSC–Debrecen 14-8 (4-1, 5-2, 3-2, 2-3)

UVSE–Szentes 13-7 (4-2, 3-2, 3-1, 3-2)

Borítókép: Jansik Szilárd (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.