Melyik úton halad tovább a Ferencváros?

A Ferencváros csütörtök esti vereségével biztossá vált, hogy utolsó helyen végez El-csoportjában. Néhány év alatt alaposan megnőttek az igények, amit jól jelez, hogy a szurkolók máris elbúcsúznának Peter Stögertől.

2021. 11. 05. 6:17
null
20211104 Budapest FTC Celtic labdarúgás Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán még megvolt a harmónia. Peter Stöger és Tokmac Nguen is kiemelte: bíznak benne, hogy a szurkolók támogatása hozzásegíti a jó eredményhez a Ferencvárost a Celtic ellen. Ezt azonban nem tapasztalhatták meg: a Fradi 3-2-re kikapott, a skótok harmadik találata után pedig a B-közép szemében éppen ők ketten lettek a bűnbakok: Tokmac hatalmas füttykoncert közepette hagyta el a pályát, Stögernek pedig kiadták az útját a szurkolók.

Az osztrák edzőnek eleve nem volt könnyű dolga. Elődje, Szergej Rebrov alatt a Ferencvárosnál elképzelhetetlenből normálissá vált, hogy a csapat nemzetközi szinten bravúrokat ér el. Az ukrán szakember vitte először El-csoportkörbe a Fradit, sőt, kevés híján az egyenes kieséses szakasz is meglett, majd tavaly ő hozta el huszonöt év után az első BL-főtáblát is a zöld-fehér alakulatnak. Nehéz örökség, hiszen Stöger már csak megismételni tudhatta, amit Rebrov elért, újdonságnak csupán az számított volna, ha a csapat még tavasszal is nemzetközi meccset játszhat. Erre viszont csütörtökön a matematikai esély is elszállt. Ráadásul a drukkerek szemében az osztrák tréner hendikepjéhoz hozzátett, hogy lila-fehér klubtól érkezett a IX. kerületbe.

Tavaly a Bajnokok Ligájában nem voltak elvárások a Ferencvárossal szemben, a Barcelonában elszenvedett 5-1-es vereség után is pozitívak voltak a felhangok a Fradi bátor játéka miatt. Idén, az Európa-ligában viszont már ott motoszkált a szurkolókban a gondolat, hogy a BL-t megjárt FTC-nek egy szinttel lejjebb lesz keresnivalója. A Leverkusen, Betis, Celtic triótól négy meccsen elszenvedett négy vereség megfelel ugyan a papírformának, de ma már a visszalépést, a három, egymás utáni csoportkörös idény leggyengébb teljesítményét jelenti. S tegyük hozzá, hazai porondon sem lesz egyszerű javítani, hiszen a három, egymás után, ráadásul egyre simábban begyűjtött bajnoki címtől felfelé nemigen vezet út, a díszlépésben nyert aranyérem is csak stagnálás volna.

Ha a szurkolók bizalma nem is, a klubvezetésé töretlen Peter Stöger felé, s maga az osztrák szakember sem értette, miért merült egyáltalán fel, hogy ő távozna a kispadról. Ő úgy látja, hogy kevesebb mint fél évvel az érkezése után a Fradival megkezdett út elején jár, és az elmúlt évek hozzáállását figyelembe véve a lelátói elégedetlenség ellenére sem reális, hogy hirtelen váltson az együttes. A következő hetekben azonban mindenképp rázós lesz ez a közös út.

Borítókép: Szurkolói élőkép a Groupama Arénában (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.