Pár éve hűtőket szállított, most a kiesés szélére sodorta az Atlétit

Csak a győzelem menthette meg szerdán a kieséstől a csoportkört rettenetesen, három vereséggel kezdett AC Milant. A labdarúgó Bajnokok Ligája történetének második legsikeresebb csapata ezt el is érte, az ötödik fordulóban az Atlético Madrid otthonában győzött 1-0-ra. A Milan megmentője a 30 éves Junior Messias volt, aki alig néhány éve még hűtőszekrények kiszállításával kereste a kenyerét.

Magyar Nemzet
2021. 11. 25. 11:14
Atletico Madrid vs AC Milan
epa09601799 AC Milan's midfielder Messias Junior (C) celebrates after scoring the 0-1 goal during the UEFA Champions League group B soccer match between Atletico Madrid and AC Milan held at Wanda Metropolitano stadium, in Madrid, Spain, 24 November 2021. EPA/Kiko Huesca Fotó: Kiko Huesca
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Milan visszatérése a kontinens csúcsligájába aligha sikerülhetett volna rosszabbul: a halálcsoportnak nevezett B jelű négyesben sorban a Liverpooltól, az Atlético Madridtól és a Portótól is kikapott, míg nem a negyedik fordulóban a portugálok elleni hazai döntetlennel sikerült megszereznie első pontját a csapatnak.

A nem túl veretes eredménysora ellenére az olasz gigásznak még volt esélye a kiesés elkerülésére, ehhez szerdán az Atlético Madrid otthonában kellett megszereznie az első győzelmét a csoportkörben. Ez sikerült is neki, Junior Messias fejesgólja mentette meg a milánóiak bőrét. A brazil csatár szerdán debütált a Bajnokok Ligájában és huszonkét perccel becserélése után, a találkozó hajrájában megszerezte a létfontosságú gólt. 

A varázslatos bemutatkozást a BL-ben rövidke labdarúgókarrier előzte meg, pedig Messias már elmúlt 30 éves. 2015-ben még csak hobbiszinten űzte a futballt, közben épületek rombolásával és háztartási gépek kiszállításával kereste a kenyerét. 2018-ban csapata, a Gozano feljutott a Serie D-ből a C-be, vagyis az amatőrosztály után Messias a profik között találta magát. Bemutatkozása után három nappal az első gólját is megszerezte, majd az idényben nyújtott remek teljesítményével felhívta magára a Crotone figyelmét, s 2019 januárjában a másodosztályú csapathoz szerződött.

A Crotone másfél évvel később szintet lépett, az élvonalba került. Messias a legmagasabb szinten sem vallott szégyent, 36 pályára lépése alkalmával kilenc gólt jegyzett. Ezután – mint a mesében – befutott az AC Milannak az ajánlata, amire aligha lehetett nemet mondani, így a brazil támadó a világ egyik legnevesebb klubjához került 2,6 millió euró fejében. Az idényben eddig három találkozón mindössze 77 játékpercet kapott, de az egyéves kölcsönszerződésből akár végleges átigazolás is lehet, ha a madridihoz hasonló teljesítménnyel rukkol elő a folytatásban.

A milánóiak vezetőedzője, Stefano Pioli elismeréssel beszélt a játékosáról, aki szerint a 30 éves csatár még sokra viheti a jövőben.

– Gyönyörű történet az övé, de szerintem még csak az elején járunk. Jó képességei vannak, a mostani gólja pedig önbizalmat adhat neki. Nagy hasznára lehet a csapatuknak.

Az Atléticónál persze aligha örülnek a brazil játékos emlékezetes estéjének, hiszen a szerda esti gólja a B csoport utolsó helyére, a BL-ből való kiesés szélére sodorta a spanyolokat.

Bajnokok Ligája, csoportkör, B csoport, 5. forduló:

Atlético Madrid–Milan 0-1 (0-0), gólszerző: Messias (87.)

Liverpool–Porto 2-0 (0-0), gólszerzők: Thiago (52.), Szalah (70.)

Az állás: 1. (és továbbjutott) Liverpool 15 pont, 2. Porto 5, 3. Milan 4 (5-7), 4. Atlético Madrid 4 (4-7)

A szerdai játéknap eredményeit és a csoportállásokat ITT közöltük.

Borítókép: Messias Junior gólöröme (Fotó: EPA/Kiko Huesca)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.