Peter Stöger reagált a Fradi-szurkolók kritikájára

A Ferencváros negyedik mérkőzését is elveszítette az Európa-ligában. A magyar bajnok vezetőedzője, Peter Stöger szerint rendre a túl sok hiba bosszulja meg magát. Az osztrák mester hangsúlyozta: BL-erősségű a Fradi csoportja. Stöger szerint el kell fogadni a szurkolói kritikát.

2021. 11. 05. 0:00
Peter Stöger
20211104 Budapest FTC Celtic labdarúgás Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros hazai pályán 3-2-re kikapott a Celtictől, így két fordulóval az Európa-liga csoportkörének lezárulta előtt már eldőlt, hogy utolsó helyen végez négyesében. Ennek ellenére Peter Stöger fontosnak tartja a további meccseket.

– Pontokat akarunk szerezni, a lehető legerősebb csapat fog játszani ezeken a találkozókon is. Ma sok hibát követtünk el, ebből fizikailag is nehéz visszajönni. A második félidőt jól kezdtük, de sajnos a hibák ezek a szinten megbosszulják magukat. Mind a négy El-meccsünk szoros volt, megvoltak a lehetőségeink, hogy jobb eredményeket érjünk el, de azt is el kell fogadnunk, hogy a csapatnévsor alapján ez a csoport akár a Bajnokok Ligájában is összejöhetett volna, itt mi vagyunk a kis csapat. A Ferencváros számára nagy siker, hogy egymás után a harmadik idényben nemzetközi főtáblán szerepelhet, de a további fejlődéshez idő kell. Amiben leginkább elmaradunk a mostani riválisoktól, az a védekezés és a támadás közötti egyensúly megfelelő megtalálása – fogalmazott a Fradi vezetőedzője.

Stögernek és a csapatának kijutott a kritika a mérkőzésen a lelátóról is, erre is rákérdeztek a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a vezetőedzőnél.

– Nem kellemes ez a helyzet, de el kell fogadnunk a szurkolók reakcióit. A fiúkon látszott a lelombozottság az öltözőben, ez az eredménynek és a lelátói hangoknak is betudható, utóbbi az újdonság erejével hatott számukra – fogalmazott Stöger.

A Celtic vezetőedzője, Ange Postecoglou sokkal boldogabban értékelhetett.

– A mai győzelem kellett ahhoz, hogy megőrizzük a továbbjutási esélyeinket. Elégedett vagyok, különösen a támadójátékkal. Amiért jöttünk, azt elértük. Tudtuk, hogy nyíltabb meccsre számíthatunk, mert a Ferencvárosnak jönnie kell, ezt igyekeztünk kihasználni a támadóinkkal, és úgy gondolom, ezt a tervünket jól végrehajtottuk.

Borítókép: Peter Stöger (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.