Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Rossi: Dibusz véd San Marino ellen, már a jövőre készülünk

Marco Rossi is tisztában van vele, hogy a magyar labdarúgó-válogatottnak már nincs esélye kijutni a 2022-es világbajokságra, ezért az utolsó két vb-selejtező-mérkőzésen – pénteken San Marino ellen idehaza, hétfőn Varsóban Lengyelország vendégeként – fiatal játékosoknak is lehetőséget kíván nyújtani. Lang Ádám a játékostársak nevében is úgy fogalmazott, ők is kötelező győzelmet várnak péntek este, lehetőleg lehengerlő játékkal.

N. M.
2021. 11. 11. 12:43
ROSSI, Marco
London, 2021. oktber 11. Marco Rossi, a magyar labdarg-vlogatott szvetsgi kapitnya a Wembley Stadionban tartott sajttjkoztatn Londonban 2021. oktber 11-n. A labdarg vilgbajnoki selejtezk 8. forduljban a magyar vlogatott oktber 12-n este a Wembley Stadionban, az angolok otthonban lp plyra. MTI/Kovcs Tams Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rossi azzal kezdte, ő is tudja, nincs már esély a világbajnoki részvételre, s még mindig bántja különösen az albánok ellen elvesztett két mérkőzés.

A jövőre utalva Balogh Botondot és Kiss Tamást személyesen is megnevezte, ők akár már pénteken San Marino ellen debütálhatnak a válogatottban. Az ő példájukon keresztül szeretné Rossi inspirálni a fiatalokat. Ne feledjük, Szoboszlait is ő dobta mély vízbe, a játékos még csupán 18 éves volt, amikor – méghozzá tétmérkőzésen, a Szlovákia elleni Eb-selejtezőn – bemutatkozott a válogatottban.

– Egyértelmű elgondolásaink vannak arról, hogyan lehet felépíteni a jövő csapatát – folytatta Rossi. – Tudjuk, mely posztokon van szükség nagyobb választási lehetőségre. Kapcsolatban állunk a magyarországi klubvezetőkkel is ennek érdekében. A labdarúgásban minden nagyon gyorsan meg tud változni. Akár már három hónap alatt. Már márciusban lesznek mérkőzéseink, júniusban pedig kezdődik a Nemzetek Ligája, ahol top csapatok ellen játszunk majd. Akár újra összekerülhetünk Angliával, Franciaországgal. Európa tizenöt legjobb csapata közül kerülnek majd ki az ellenfeleink. Az a célunk, hogy dicsőséget hozzunk Magyarországnak, ezt mindig is hangsúlyozom a játékosoknak is.

Megkérdezték Rossit, hogyan reagált arra, hogy a külföldi klubok gyakran nem engedik el a játékosokat, ezúttal Sallói Dániel járt így.

– Igen, a Covid több szempontból átírta a törekvéseinket. Többször előfordult, hogy próbára tették a türelmemet. Évekkel ezelőtt még nagyon gorombán reagáltam volna azokra a telefonhívásokra, amiket a közelmúltban kaptam, ma már higgadtabb vagyok, kedvező hozadéka a dolognak, hogy e szerint fejlődik a személyiségem…

Sallóin kívül sérülés miatt öten is hiányoznak az eredetileg kijelölt keretből: Bolla Bendegúz, Kleinheisler László és

Rossi megerősítette, hogy San Marino ellen véd. Elmondta, jó állapotban van, ő is kezdeni fog pénteken.

Van-e valami, amit másképp csinálna? – kérdezték a kapitányt a vb-selejtezősorozat tanulságairól.

– Többször újranéztük, átgondoltuk különösen az Albánia elleni két mérkőzést. Természetesen vannak olyan dolgok, amelyeken lehetne javítani, a hibákért vállalom a felelősséget. Sajnos a szerencse is elpártolt tőlünk. A kinti meccsen a kapott gól előtt Szoboszlai Dominiknek akadt nagy helyzete, itthon pedig kapufát rúgtunk az albánok gólja előtt – válaszolta.

Megkérdezték Rossitól, mit tud arról a bejelentésről, amire a szövetség készül a napokban.

– Remélem, nem a személyemet érinti, akkor Varsóban leszek, ahol készülök a lengyelek elleni mérkőzésre – felelte. – Kiváló a kapcsolatom a szövetség vezetőivel, bíznak bennem, ahogy én is bennük, arra készülök, hogy folytatom a munkámat.

I csoport, a 9. forduló programja:

Magyarország–San Marino (Puskás Aréna 20.45)

Andorra–Lengyelország

Anglia–Albánia

A csoport állása: 

1. Anglia           8   6   2   -   24- 3   20 pont

2. Lengyelország    8   5   2   1   25- 8   17

3. Albánia          8   5   -   3   11- 7   15

4. Magyarország     8   3   2   3   13-12   11

5. Andorra          8   2   -   6    7-19    6

6. San Marino       8   -   -   8    1-32    0

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Bogdán Ádám, Dibusz Dénes, Szappanos Péter.

Hátvédek: Balogh Botond, Kecskés Ákos, Nagy Zsolt, Spandler Csaba,

Középpályások : Loic Nego, Vécsei Bálint.

Csatárok: Hahn János, Kiss Tamás, Schön Szabolcs, Szalai Ádám, Varga Kevin.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.