Supka Attilával még veretlen a Mezőkövesd, most a Paks volt az áldozata

A labdarúgó NBI 12. fordulójának az első szombati mérkőzésén a tabellán szorosan egymáshoz közel álló két csapat találkozott, és a Mezőkövesd helyzetekben bővelkedő meccsen 2-1-re legyőzte az immár öt forduló óta nyeretlen Paksot.

Magyar Nemzet
2021. 11. 06. 16:35
Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ötödik helyen álló Mezőkövesd a hatodik Paksot fogadta, a kezdés előtt mindössze egy pont választotta el őket egymástól. Ha valaki biztosra akart menni, akkor arra fogadhatott, hogy mindkét csapat szerez gólt, hiszen a paksiakra ez nagyon jellemző: a kezdésig 27 szerzett és 24 kapott gólig jutottak, azaz roppant gólképesek elöl és hátul is.

A kezdés után inkább a Mezőkövesdtől lehetett várni a gólt, a hazai csapat jobban, meggyőzőbben és veszélyesebben támadott. Ez érthető, hiszen amióta Supka Attila a vezetőedző, bajnokin még nem kapott ki a Mezőkövesd – 1-0-ra verte meg otthon a DVSC-t, 3-2-re Kispesten a Honvédot, majd 2-2-re végzett hazai pályán az Újpesttel –, így kellő önbizalommal futballozhatott. Igaz, a 11. percben mégis a vendégek juthattak volna vezetéshez, ám Bognár beadása után tiszta helyzetből a kapufát találta el.

Öt perccel később a kapufákat tekintve egyenlített a házigazda, Calcan kissé balról, a tizenhatos elől tekerte a labdát a lécre. Még ki sem bosszankodhatta magát, amikor már ünnepelhetett: a 18. percben egy szöglelet követően Drazsics fejelt a jobb alsó sarokba – 1-0.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

 

Rákapcsolt a Paks, amely négy forduló óta nem nyert NB I-es meccset, ezalatt mindössze egy pontot szerzett, hazai pályán a Kisvárda elleni 2-2-vel. Hasonló rossz sorozata (egy döntetlen, három vereség) az előző bajnokság legelején volt a tolnai csapatnak, ami után akkor távozott posztjáról Osztermájer Gábor vezetőedző. vezetőedző pénteken ünnepelte a hatvanadik születésnapját, és fia, Bognár István nagyon sokat tett a pályán annak érdekében, hogy az édesapja ne szomorkodjon. Jobbnál jobb labdákat adott a társaknak, és a 44. percben meg is lett a kilencedik gólpassza ebben az idényben: Ádám átadásával már ő is helyzetbe került, ám önzetlenül a nála is kecsegtetőbb pozícióban érkező Sajbán elé adott, ő pedig nyolc méterről a léc alá lőtt – 1-1.

A szünet után is inkább a vendégek kezdeményeztek többet, Ádám révén ismét eltalálták a kapufát, ám egy kontrával a Mezőkövesd újra vezetést szerzett: a 73. percben Madarász remek passzával Jurina lógott meg a védőktől, majd 15 méterről higgadtan az elé vetődő Nagy Gergely kapus fölött a hálóba emelte a labdát – 2-1.

Bognár György ezután bevetette Böde Dánielt is, jelezve, hogy mindenáron gólt akar látni a csapatától, de majdnem az ellenféltől látott, Jurina ismét egyedül léphetett ki, ám a lövés pillanatában Lenzsér utolérte, és szerelte.

 

Borítókép: A mezőkövesdi Drazsics ünnepli a gólját. (Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre)

 

NB I, 12. forduló

Péntek

MTK–Gyirmót 0-3 (0-1), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1545 néző, jv.: Pillók. Gólszerző: Szegi (41.), Simon A. (58.), Csonka (74.)

Szombat

Mezőkövesd–Paks 2-1 (1-0), Mezőkövesd, 1245 néző, jv.: Antal. Gólszerző: Drazsics (18.), Jurina (73.), illetve Sajbán (44.)

Debrecen–Bp. Honvéd 17.00 (M4 Sport+)

Puskás Akadémia–Újpest 19.30 (M4 Sport+)

Vasárnap

Kisvárda–Ferencváros 15.30 (M4 Sport)

Mol Fehérvár–Zalaegerszeg 17.30 (M4 Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.