időjárás 17°C Hella 2022. május 27.
logo

A Fradinál magyarul megtanult német idegenlégiós bókol a magyaroknak

Magyar Nemzet
2021.12.05. 16:09 2021.12.05. 16:26
A Fradinál magyarul megtanult német idegenlégiós bókol a magyaroknak

Tavaly nyáron együtt érkeztek a Ferencvároshoz, beilleszkedtek, bajnokságot nyertek, és Emily Bölk egészen jól halad a magyar nyelvvel. A Magyarországon teljesítő két német idegenlégiós, Emily Bölk és Alicia Stolle hétfő este a magyarok és a klubtársaik ellen lép pályára a női kézilabda-vb E csoportjában. A két fradista udvariasan nyilatkozott a magyarokról.

– Mindkét csapat alaposan fel fog készülni a másikból, remélem, úgy tudunk majd védekezni, mint az első két meccsen, és ezzel alaposan megnehezítjük a magyar együttes dolgát. A világbajnokság előtt az FTC-ben már viccelődtünk egymás között a mérkőzésről, erre a hatvan percre azonban félretesszük a barátságot – jelentette ki a Nemzeti Sportnak a magyarul már nyilatkozni is tudó Emily Bölk.

Klubtársa, Alicia Stolle megjegyezte, nem lesz egyszerű nekik Bíró Blankával szemben, mert jól ismeri a lövéseiket, így okosnak kell lenniük.

– Hozzánk hasonlóan a magyaroknak is fiatal csapatuk van, egy új generációt építenek be a válogatottba – folytatta a jobbátlövő. – Az olimpián is látható volt, hogy a nagy csapatoknak is fel tudják adni a leckét, ugyanakkor a vereség lehetősége is mindig ott van a meccseikben. Csapatként kell játszanunk, ez lesz a kulcs.

Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP

Bölk taktikailag jól felkészített együttesként jellemezte a mieinket. – Ugyan több fiatal is van a magyar keretben, azonban azt nem lehet mondani, hogy hiányozna a tapasztalat, a játékosok nagy része a nemzetközi kupában edződik hétről hétre. Kapuban, egy az egyben és távoli lövésekben is erősek a magyarok, próbáljuk megtalálni ezek ellenszerét.

Borítókép: Emily Bölk a klubtársai ellen játszik hétfő este a vb-n (Fotó: AFP/Guido Kirchner)