Ancelotti kockáztatása bejött, de aggasztja a múlt

A Real Madrid a fővárosi derbin 2-0-ra legyőzte az Atlético Madridot, és megerősítette helyét a La Liga tabellájának élén. A bajnoki címről viszont a Real vezetőedzője, Carlo Ancelotti még nagyon óvatosan beszél, részben saját tapasztalatai miatt.

Magyar Nemzet
2021. 12. 13. 9:12
Benzema
Real Madrid v Atletico Madrid - La Liga
MADRID, SPAIN - DECEMBER 12: Karim Benzema (R) of Real Madrid celebrates with teammates after scoring a goal during La Liga soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain on December 12, 2021. Burak Akbulut / Anadolu Agency (Photo by BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid kockáztatott a városi rivális ellen: a sérüléséből épphogy felépült kezdett, s ha már lehetőséget kapott, látványos kapáslövéssel meg is szerezte a vezetést a vasárnap esti derbin. A francia támadó egy félidőt bírt, a második játékrészre már Luka Jovics futott ki. A Királyi Gárda azonban így is növelni tudta előnyét, Marco Asensio góljával.

Az Atlético csak ekkor, kétgólos hátrányban vetette be saját, sérüléssel bajlódó gólvágóját, Luis Suárezt, s bár lehetőségei akadtak a címvédőnek, Thibaut Courtois-n egyszer sem tudtak kifogni, így pont nélkül távozott Diego Simeone csapata a Bernabéuból.

Az újabb győzelemmel a Real immár úgy vezeti a La Liga tabelláját, hogy hét legközelebbi üldözőjét kivétel nélkül legyőzte idén. A második helyezett, egy meccsel kevesebbet játszott Sevilla nyolc pont lemaradással követi Ancelotti csapatát, a címvédő Atléticónak tizenhárom, a Barcelonának pedig tizennyolc pont a hátránya – utóbbi vasárnap is csak döntetlent ért el az Osasuna vendégeként.

A derbin mutatott játékkal Ancelotti maximálisan elégedett volt, a bajnokságban mutatott fölény ellenére viszont a végső győzelemről még nagyon óvatosan fogalmazott.

– A fiúk nagyszerűen kontroll alatt tartották a mérkőzést, elkötelezetten, csapatként védekeztek. Amellett, hogy kiváló játékosok is alkotják a csapatot, ez az egység kulcsfontosságú a sikerekben. Különösen védekezésben fejlődtünk sokat a szezon kezdete óta, és eddig valóban nagyszerűen teljesítünk, jobban, mint a riválisok. Ám az első időszakom második évében is volt huszonkét meccses győzelmi sorozatunk, aztán a bajnokság második fele már nem ment jól. Oda kell figyelnünk, hogy ez most idén ne forduljon elő – hangsúlyozta Ancelotti. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy akkor egy nagyon erős, az idényben végül BL-t is nyert Barcelona volt az ellenfél. A katalánok idén tizenhat mérkőzés alatt több pontot veszítettek, mint akkor a teljes bajnokság harmincnyolc fordulója során.

Diego Simeone bajnoki meccsen először szenvedett vereséget Ancelottival szemben, ám a meccs után nem kertelt, nagyon reálisan és sportszerűen értékelt.

– A futballban nagyon fontos a helyzetkihasználás, és ebből a szempontból a Real most mindenki előtt jár. Az első gól megváltoztatja a mérkőzést, és bár voltak lehetőségeink, ők kontrából megduplázták az előnyt, és teljesen megérdemelten nyertek – fogalmazott az argentin szakvezető, akinek csapatára ezen a héten is rangadó vár: szombaton a Sevilla otthonában lép pályára az Atlético.

La Liga, 17. forduló

Real Madrid–Atlético Madrid 2-0

Real Betis–Real Sociedad 4-0

Osasuna–Barcelona 2-2

Villarreal–Rayo Vallecano 2-0

Athletic Bilbao–Sevilla 0-1

Valencia–Elche 2-1

Alavés–Getafe 1-1

Espanyol–Levante 4-3

Mallorca–Celta Vigo 0-0

A Cádiz–Granada meccset hétfő este (21.00, Spíler 2) rendezik.

A bajnokság élcsoportja: 1. Real Madrid 42 pont/17 mérkőzés, 2. Sevilla 34/16, 3. Betis 33/17, 4. Atlético 29/16, 5. Real Sociedad 29/17, 6. Vallecano 27/17, 7. Valencia 25/17, 8. Barcelona 24/16.

Borítókép: Benzema egy félidőt bírt, de már tizenhárom találattal vezeti a góllövőlistát (Fotó:  Anadolu Agency via AFP/BURAK AKBULUT)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.