Ezt a Barcelonát akarják látni az emberek

A La Liga negyedik fordulójából elhalasztott mérkőzés pótlásán a Sevilla 1-1-es döntetlent játszott a Barcelonával.

2021. 12. 22. 7:39
Sevilla Barcelona spanyol labdarúgás
Fotó: Marca/Ramón Navarro
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szakadó esőben pótolta be egymás elleni rangadóját a Sevilla és a Barcelona, amelyet még a negyedik fordulóból, a tömbösített dél-amerikai vb-selejtezők miatt halasztottak el.

Az extrém körülmények között a Barcelona játszott kezdeményezőbben, a vezetést mégis a Sevilla szerezte meg. Rafa Mir találatát ugyan les miatt – jogosan – érvénytelenítette a játékvezető, néhány perccel később, egy szöglet után Papu Gómez már szabályos gólt lőtt a vendégek kapujába. Közel volt ahhoz a hazai csapat, hogy előnnyel vonuljon a szünetre, ám a Barcelona a félidő utolsó percében Araújo fejesével egyenlített.

A második félidőben Jules Koundé vesztette el a fejét, a vele kekeckedő Jordi Albát teljes erőből fejbe dobta a labdával. A Sevilla védője azonnal meg is kapta a piros lapot, emberhátrányban pedig már tényleg csak a döntetlen megtartása volt a piros-fehérek célja. Ezt el is érte a Sevilla, amelynek Dembélé lövésénél a hazai kapufa is besegített.

– Vegyes érzéseim vannak. Jól teljesítettünk, éppen ezért nehéz elfogadnom, hogy nem nyertünk, nehezen fogok aludni – fogalmazott a kedd esti meccs lefújása után Xavi, a Barcelona vezetőedzője. – Ehhez a modellhez kell ragaszkodnunk, jó úton járunk, ezt a Barcelonát akarják látni az emberek. Az eredmény elárulja, hogy tovább kell fejlődnünk. A Sevilla taktikailag erős volt, de meg kellett volna nyernünk ezt a mérkőzést.

Kollégája, Julen Lopetegui csapata küzdőszellemét dicsérte.

– Sokat harcolt a csapat, minden játékos megmutatta, milyen fából faragták. Igazán kár, hogy rögzített helyzet után kaptunk gólt, tudtuk, hogy Araújo veszélyes, mégsem tudtunk védekezni ellene. A második félidőben jól játszottunk, a kiállításig uraltuk a pályát. A piros lap viszont arra kényszerített bennünket, hogy visszalépjünk. A csapat nagyszerű munkát végzett, talán csak egy helyzetet engedtünk a hajrában – fogalmazott a Sevilla edzője, a barcelonai lehetőségek számát tekintve némileg elfogultan.

A döntetlennel a Sevilla öt ponttal a Real Madrid mögött a második helyen áll a tabellán, míg a Barcelona a hetedik helyről várja a 2022-es folytatást.

La Liga, pótolt mérkőzés

Sevilla–Barcelona 1-1

A bajnokság élcsoportja: 1. Real Madrid 43 pont, 2. Sevilla 38, 3. Real Betis 33 (…), 7. Barcelona 28. 

Borítókép: A szakadó esőben a Sevilla szerzett vezetést, de nem tudta legyőzni a Barcelonát (Fotó: Marca/Ramón Navarro)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.