A Mezőkövesd hiába kért halasztást tizenhat fertőzöttre hivatkozva

A Mezőköved Zsóry a sok beteg miatt szerette volna elhalasztani a január 30-ra kiírt MTK elleni mérkőzését a tavaszi idény rajtján, ám a fővároi klub ehhez nem járult hozzá. Az MTK közleménnyel reagált a közleményre.

Magyar Nemzet
2022. 01. 26. 7:53
20211009 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország DVTK - Mezőkövesd felkészülési mérkőzés. képen: Supka Attila Mezőkövesd vezetőedzője Fotó: Kozma István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményben tudtatta a Mezőkövesd Zsóry SE, hogy szerette volna elhalasztani a bajnoki rajtját, mert a hét végén még tizenhat játékosa koronavírusos volt, ám ehhez az MTK nem járult hozzá. 

„Nagyon nehéz heteken van túl csapatunk, a koronavírus-járvány miatt teljesen felborult a felkészülés menetrendje. Elmaradt a 10 napos törökországi edzőtábor, a csapat egy felkészülési találkozót tudott lejátszani január elején, két hétig mindössze 5-6 játékos vett részt az edzéseken, a szakmai stáb tagjai közül is többen elkapták a betegséget, azaz labdarúgóink nem tudtak érdemi munkát végezni az elmúlt időszakban. Egy héttel a nyitóforduló előtt még 16 játékos koronavírus-tesztje volt pozitív. Az említett nehézségek miatt halasztási kérelemmel fordultunk az MTK Budapest együtteséhez, azonban a fővárosi klub nem járult hozzá a bajnoki találkozó elhalasztásához. Ez azt jelenti, hogy január 30-án, vasárnap 15.15-kor pályára lépünk az OTP Bank Liga 18. fordulójában.”

 

Supka Attila nem az MTK-ra figyel   Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Nemrég néhány klub felvetette, hogy a zavaros felkészülés, a járvány miatt jó lenne elhalasztani a bajnokság folytatását, ám szűk többséggel az a döntés született, hogy marad az eredeti időpont. Az MLSZ erre közleményt adott ki, amelyben megerősíti, hogy a következő teljes fordulóra január 29-én és 30-án kerül sor, majd hozzáteszi: „A mérkőzések rendezésének feltételei továbbra is összhangban vannak a kormányzat egészségügyi intézkedéseivel. Szigorú járványügyi protokollok, folyamatos tesztelés és körültekintő szervezési intézkedések megtartása mellett rendezhetők meg a sportesemények. Az MLSZ az egészség védelmét, a járvány terjedésének meggátolását prioritásnak tekinti. A szövetség továbbra is finanszírozza a játékosok és stábtagok számára előírt rendszeres PCR-tesztelést, folyamatosan figyelemmel követi a járvány alakulását az esetlegesen szükségessé váló intézkedések gyors és hatékony meghozatala és életbe léptetése érdekében.” 

Supka Attila, a kövesdiek vezetőedzője a Nemzeti Sportnak nyilatkozva ezt mondta a csapata helyzetéről:

– Elmondhatom, nehéz felkészülési időszak van mögöttünk. Igaz, a megállapítás más csapatra is érvényes lehet. Az elmúlt másfél, két hétben öt játékossal edzettünk, a napokban csatlakozott két-három futballista a kerethez. Ők a legelejéről kezdhetik a munkát, tíz nap karantén után be kell tartani a protokollt. Negatív teszt után vérvétel, majd szívultrahang-vizsgálat, azután jöhet a fokozatos terhelés. Egy biztos: nem nézünk ki jól. Most nálunk vannak súlyos problémák, ám lehet, hogy később más csapatnál lesz hasonló a koronavírus-helyzet. A mostani állapotunkat figyelembe véve egyértelműen a halasztás mellett lennék. Abból az állományból kell a legjobbat kihoznunk, amely a rendelkezésünkre áll, mindenki érzi a helyzet súlyát. Nem az MTK-ra figyelünk, hanem saját magunkra.

Az MTK nem hagyta válasz nélkül a kövesdiek közleményét, és saját közleményben reagált rá.

„Az MTK Budapest elítéli és sportszerűtlennek tartja a Mezőkövesd Zsóry FC azon törekvését, amellyel klubunkra szeretné hárítani a felelősséget halasztási kérelmek ügyében – olvasható az MTK közleményében. – Az MTK Budapest ebben a kérdésben az MLSZ által hozott döntést képviselte: mint ismert, a szövetség néhány napja döntött arról, hogy nem támogatja a bajnoksággal és bajnoki meccsekkel kapcsolatos halasztási kérelmet, és így az eredeti kiírás szerint folytatódik az OTP Bank Liga.”

A kék-fehérek hangsúlyozzák, az MLSZ halasztással kapcsolatos irányelveihez tartják magukat.

„Klubunk ebben a kérdésben a folytatásban is az MLSZ halasztással kapcsolatos irányelveihez tartja magát, csapatunk bármilyen helyzetbe kerülve pályára lép majd halasztási kérelem és bárminemű hangulatkeltés nélkül, ahogy ezt tettük az elmúlt másfél évben is több alkalommal is, hasonló nehézségektől sújtva.”

Borítókép: Supka Attila vezetőedző nincsen könnyű helyzetben (Fotó: Észak-Magyarország/Kozma István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.