Érthető, de ettől még sportszerűtlen a svédek terve

Nincs kedvük költözni, a budapesti buboréktól kirázza őket a hideg, ha ma este kikapnak a norvégoktól, hazamennek, nem játszanak az ötödik helyért. Jövőre ők rendezik a vb-t, rendezőként biztos a részvételük a tornán.

Magyar Nemzet
2022. 01. 25. 14:10
WEIDE, Fabian; GOTTFRIDSSON, Jim
Pozsony, 2022. január 23. A német Fabian Weide (b) és a svéd Jim Gottfridsson (j2) a magyar-szlovák közös rendezésû férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntõjének harmadik fordulójában játszott Németország-Svédország mérkõzésen Pozsonyban 2022. január 23-án. MTI/EPA/Martin Divisek Fotó: Martin Divisek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svéd Svt.se honlapnak nyilatkozott Daniel Vandor, a svéd férfikézilabda-válogatott sajtófőnöke. – Nem tartjuk észszerűnek, hogy elutazzunk egy másik országba, ahol aztán újra buborékba kell vonulnunk egy tét nélküli, az ötödik helyről döntő meccs kedvéért. Ettől függetlenül természetesen bízunk benne, hogy este legyőzzük Norvégiát, és bejutunk a legjobb négy közé – mondta Vandor.

Részben érthető a svédek reakciója. Ha a svéd válogatott a csoportja harmadik helyén végez, az ötödik helyért játszhat. Ám ennek az ő szempontjukból nincs jelentősége, hiszen Svédország társházigazdaként, Lengyelország mellett biztosan ott lesz a jövő évi vb-n. Tudni érdemes, hogy az Európa-bajnokságról három válogatott jut ki a vb-re. Abban az esetben tehát, ha a svédek nem jutnak be a négy közé, Dánia és a három másik elődöntős együttes jut ki a világbajnokságra. Ha Svédország elődöntős lesz, akkor az Eb ötödik helyezettje szintén kijut a világbajnokságra.

Borítókép: Lehet, hogy a svédek ma játszanak utoljára az idei Eb-n (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.