időjárás 18°C Orbán 2022. május 25.
logo

Érthető, de ettől még sportszerűtlen a svédek terve

Magyar Nemzet
2022.01.25. 14:10 2022.01.25. 14:54
Érthető, de ettől még sportszerűtlen a svédek terve

Nincs kedvük költözni, a budapesti buboréktól kirázza őket a hideg, ha ma este kikapnak a norvégoktól, hazamennek, nem játszanak az ötödik helyért. Jövőre ők rendezik a vb-t, rendezőként biztos a részvételük a tornán.

A svéd Svt.se honlapnak nyilatkozott Daniel Vandor, a svéd férfikézilabda-válogatott sajtófőnöke. – Nem tartjuk észszerűnek, hogy elutazzunk egy másik országba, ahol aztán újra buborékba kell vonulnunk egy tét nélküli, az ötödik helyről döntő meccs kedvéért. Ettől függetlenül természetesen bízunk benne, hogy este legyőzzük Norvégiát, és bejutunk a legjobb négy közé – mondta Vandor.

Részben érthető a svédek reakciója. Ha a svéd válogatott a csoportja harmadik helyén végez, az ötödik helyért játszhat. Ám ennek az ő szempontjukból nincs jelentősége, hiszen Svédország társházigazdaként, Lengyelország mellett biztosan ott lesz a jövő évi vb-n. Tudni érdemes, hogy az Európa-bajnokságról három válogatott jut ki a vb-re. Abban az esetben tehát, ha a svédek nem jutnak be a négy közé, Dánia és a három másik elődöntős együttes jut ki a világbajnokságra. Ha Svédország elődöntős lesz, akkor az Eb ötödik helyezettje szintén kijut a világbajnokságra.

Borítókép: Lehet, hogy a svédek ma játszanak utoljára az idei Eb-n (Fotó: MTI)