Izland megtette, ami tőle tellett, a többi már nem rajta múlik

A visszatérő koronavírusos játékosai és Omar Ingi Magnusson vezérletével Izland tíz góllal nyert Montenegró ellen az I-es számú középdöntős csoport utolsó fordulójában. Izland mindenképpen érdekelt lesz a férfikézilabda Európa-bajnokság záróhétvégéjén, de még nem derült ki, hogy az ötödik helyért vagy a döntőbe jutásért léphet pályára Budapesten.

Magyar Nemzet
2022. 01. 26. 17:00
null
Budapest, 2022. január 26. Az izlandi Ómar Ingi Magnússon (j) és a montenegrói Vuk Lazovic a magyar-szlovák közös rendezésû férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntõjének 4. fordulójában játszott Izland - Montenegró mérkõzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 26-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az I-es számú középdöntős csoport utolsó fordulója előtt a már továbbjutott Dánia mellett Franciaország és Izland volt versenyben az elődöntőért. Izland csak abban az esetben reménykedhetett a legjobb négy közé jutásban, ha legyőzi Montenegrót, és a francia válogatott nem szerez pontot a dánok ellen.

Izland ennek szellemében kezdte a meccset, a hatodik percben már 3-0-ra vezetett, az első két gólt a pozitív koronavírustesztje miatt eddig hiányzó Aron Pálmarsson szerezte, a harmadikat pedig a másik visszatérő, Bjarki Mar Elisson. Montenegró a hetedik percben dobta az első gólját, a huszadik percben pedig a negyediket. A félidő hajrájára tízgólos különbség alakult ki, elsősorban a Magdeburg kiváló formában lévő irányítója, Ómar Ingi Magnusson és a fiatal kapus, Viktor Hallgrímsson volt elemében, 17-8-as izlandi előnnyel ért véget a mérkőzés első félideje.

A szünet után ugyanúgy folytatódott minden, mint az első harminc percben. A balkániakban a korábbi tatabányai szélső, a jelenleg a Füsche Berlint erősítő Milos Vujovic tartotta a lelket. Montenegró így sem kerülte el a sima, tízgólos vereséget. Izland megtett mindent, ami tőle tellett a csoportmásodik hely megszerzéséért. A többi már Dánián és Franciaországon múlik… 

Férfikézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, I-es csoport: Izland–Montenegró 34-24 (17-8). 

Borítókép: Ómar Ingi Magnusson volt az izlandiak legjobbja (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.