Landinnal nem bírtak a franciák, hosszabbítás után a dánoké lett a bronz

A rendkívül tartalékos, az Eb all star csapatába beválogatott, nem teljesen egészséges Mikkel Hansen nélkül szereplő dán válogatott az első félidőben még hátrányban volt Franciaországgal szemben a bronzéremről szóló mérkőzésen. A folytatásban Niklas Landin volt a főszereplő, a dánok kapusa 18 védést mutatott be, végül hosszabbításban nyertek három góllal.

Magyar Nemzet
2022. 01. 30. 17:35
Budapest, 2022. január 30. A dán Niklas Landin Jacobsen kapus (j) és csapattársa, Mads Mensah Larsen a magyar-szlovák közös rendezésû férfi kézilabda Európa-bajnokság harmadik helyéért játszott Franciaország - Dánia mérkõzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 30-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mikkel Hansen, az Eb all star csapatába beválogatott átlövő nélkül kezdte Dánia a Franciaország elleni bronzmeccset. A franciáknál visszatért a pozitív koronavírusteszt miatt az előző három mérkőzésről hiányzó veszprémi irányító, Kentin Mahé. Az első félidőben Dánia futott az eredmény után, egygólos francia vezetéssel mentek szünetre a felek.

Fotó: Szigetváry Zsolt

A második félidő kilencedik percében vette át a vezetést Dánia, Magnus Saugstrup volt a főszereplő, és természetesen Niklas Landin. A Kiel kapusa a francia Vincent Gerard-hoz hasonlóan több mint 40 százalékos hatékonysággal dolgozott a kapuban. Ennek is köszönhetően nem esett sok gól. A második félidő első felében Dánia elhúzott három góllal. Hugo Descat és az addig visszafogottan játszó Dika Mem révén visszajött a meccsbe a francia válogatott. Sőt, Kounkoud majd Mem újabb góljával egyenlített. Mahé góljával a vezetést is megszerezte. 

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Izgalmasan alakult a végjáték, kétgólos francia előnyről jöttek vissza a dánok, 28-27-es francia vezetésnél kettős emberelőnyben támadtak, de Emil Jakobsen hetesét védte Gerard, majd Mensing lövését is hárította. Lasse Swan nagy nehezen kiegyenlített négy perccel a vége előtt, ugyanő dobta a dán vezetést jelentő gólt. Fél perccel a vége előtt Dika Mem megpattanó lövésével Franciaország kiegyenlített. Tizenhárom másodperc volt hátra, amikor a dánok kapitánya időt kért. De az eredmény nem változott. 29-29 után jött a hosszabbítás, és visszajött az addig jobbára pihentetett veszprémi Rasmus Lauge, majd Jacob Holm góljával újra kettő volt a dán előnye, Landin bravúrja után a háromgólos fórért támadhattak, és Lauge ismét megvillant. 32-29. Mahé szépített. 

A ráadás második félidejét Holm gólja és Landin bravúrja vezette fel. Négy perce maradt Franciaországnak a háromgólos hátránya ledolgozására. Landin újabb ziccer kivédésével vitte közelebb a dánokat a bronzéremhez. 35-32 lett a vége. Dánia a férfikézilabda Európa-bajnokság bronzérmese.

Férfikézilabda Európa-bajnokság, mérkőzés a harmadik helyért: Dánia–Franciaország 35-32 (29-29, 13-14).

Borítókép: a kapus, Niklas Landin volt a dánok egyik legjobbja (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.