Szerencsés sorsolás: verhető ellenféllel selejtezünk a vb-részvételért

Kisorsolták a 2023-as svéd–lengyel közös rendezésű férfikézilabda-világbajnokság európai selejtezőinek párosításait. A magyar válogatott az Izrael–Litvánia párharc győztese ellen kvalifikálhat, az áprilisi visszavágón lép otthon pályára.

Magyar Nemzet
2022. 01. 29. 16:51
BÁNHIDI Bence
Bánhidi Bencéék fél lábbal a vb-n érezhetik magukat Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vb-selejtező budapesti sorsoláson eldőlt, hogy a magyar válogatott az Izrael–Litvánia párharc győztese ellen kvalifikálhat a jövő évi svéd–lengyel közös rendezésű tornára. A márciusban esedékes Izrael–Litvánia párharc továbbjutója a következő körben április 13-án vagy 14-én látja vendégül a magyar együttest, a visszavágót pedig április 16-án vagy 17-én rendezik. A győztes kijut a svéd–lengyel közös rendezésű 32 csapatos világbajnokságra. 

A magyar válogatott mérlege Izrael ellen négy győzelem és egy vereség, a litvánokkal szemben pedig kilenc siker és három vereség. A jövő januári világbajnokságon a címvédő Dánia, a rendező Svédország és Lengyelország, továbbá Franciaország, Norvégia, Spanyolország, Bahrein, Irán, Katar, Szaúd-Arábia, Argentína, Brazília, Chile és Uruguay válogatottja biztosan tagja lesz a mezőnynek.

A vb-selejtező párosítása: Oroszország–Szlovákia/Belgium, Ukrajna/Finnország–Horvátország, Görögország/Bosznia-Hercegovina–Montenegró, Portugália/Svájc–Hollandia, Olaszország/Szlovénia–Szerbia, Németország–Feröer szigetek/Fehéroroszország, Csehország–Észak-Macedónia/Románia, Ausztria Észtország–Izland, Izrael/Litvánia–Magyarország.

Borítókép: A magyar válogatott kedvező helyzetből várhatja a vb-részvételről döntő párharcot (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.