időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

Szerencsés sorsolás: verhető ellenféllel selejtezünk a vb-részvételért

Magyar Nemzet
2022.01.29. 16:51 2022.01.29. 17:03
Szerencsés sorsolás: verhető ellenféllel selejtezünk a vb-részvételért

Kisorsolták a 2023-as svéd–lengyel közös rendezésű férfikézilabda-világbajnokság európai selejtezőinek párosításait. A magyar válogatott az Izrael–Litvánia párharc győztese ellen kvalifikálhat, az áprilisi visszavágón lép otthon pályára.

A vb-selejtező budapesti sorsoláson eldőlt, hogy a magyar válogatott az Izrael–Litvánia párharc győztese ellen kvalifikálhat a jövő évi svéd–lengyel közös rendezésű tornára. A márciusban esedékes Izrael–Litvánia párharc továbbjutója a következő körben április 13-án vagy 14-én látja vendégül a magyar együttest, a visszavágót pedig április 16-án vagy 17-én rendezik. A győztes kijut a svéd–lengyel közös rendezésű 32 csapatos világbajnokságra. 

A magyar válogatott mérlege Izrael ellen négy győzelem és egy vereség, a litvánokkal szemben pedig kilenc siker és három vereség. A jövő januári világbajnokságon a címvédő Dánia, a rendező Svédország és Lengyelország, továbbá Franciaország, Norvégia, Spanyolország, Bahrein, Irán, Katar, Szaúd-Arábia, Argentína, Brazília, Chile és Uruguay válogatottja biztosan tagja lesz a mezőnynek.

A vb-selejtező párosítása: Oroszország–Szlovákia/Belgium, Ukrajna/Finnország–Horvátország, Görögország/Bosznia-Hercegovina–Montenegró, Portugália/Svájc–Hollandia, Olaszország/Szlovénia–Szerbia, Németország–Feröer szigetek/Fehéroroszország, Csehország–Észak-Macedónia/Románia, Ausztria Észtország–Izland, Izrael/Litvánia–Magyarország.

Borítókép: A magyar válogatott kedvező helyzetből várhatja a vb-részvételről döntő párharcot (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Férfi kézilabda Eb 2022

Trónfosztás: időn túli hetessel nyertek a svédek a spanyolok ellen

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.