Miért is kérjük az oltást? – kérdezi Ibra, Djokovicsra célozva

Novak Djokovics, többször beszélt róla, nagy rajongója Zlatan Ibrahimovicnak. A Milan svéd labdarúgója most viszonozta a baráti gesztust, elítélve a meghurcoltatását, kiállt a szerb teniszező mellett, noha ő maga már három oltást is felvett. A teniszvilág továbbra is megosztott Djokovics ügyében, ahogy arról John McEnroe és Chris Evert véleménye is árulkodik.

Magyar Nemzet
2022. 01. 24. 8:52
Serie A - AC Milan v Sampdoria
SOCCER-ITALY-MIL-SAM/REPORT Fotó: Daniele Mascolo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor arról faggatták, szerinte Djokovicsnak végre be kellene-e oltatnia magát, Zlatan Ibrahimovic a rá jellemző stílusban visszakérdezett a riporternek:

– Hadd kérdezzek először én: miért veszi fel az oltást?

Amikor azt a választ kapta, hogy az egészség védelme érdekében, akkor elárulta, ugyanezért ő maga is már felvett már három oltást, majd így reagált:

– Oké, tehát az egészségért csináljuk. Az oltás azonban nem arra van, hogy valaki teniszversenyen indulhasson – mondta a riporter megdöbbenésére, majd hozzátette: – Aki felveszi az oltást, azért teszi, mert bízik benne, hogy az megóvja a betegségtől, de mindenki véleményét tiszteletben kell tartani.

Nem szabadna kötelezni az embereket az oltásra csak azért, hogy dolgozhassanak.

Én magam is azért vállaltam az oltást, mert hiszem, hogy megvéd, s nem azért, hogy futballozhassak. Az más kérdés.

Ibrahimovicra is nehéz napok várnak, vasárnap este a 0-0-ra végződött Milan–Juventus rangadón már a 28. percben le kellett cserélni sérülés miatt. Nincs nagy baj, az Achilles-ína gyulladt be, ha szerencséje van, február 6-án, az Internazionale elleni derbin talán már pályára is léphet.

Chris Evert is kiállt mellette

A teniszvilág továbbra is megosztott Novak Djokovics ügyében. John McEnroe, a ma már érdekből konformista egykori fenegyerek továbbra is azon rugózik, szerinte valami nem stimmel Djokovics pozitív PCR-tesztje körül. (Jó reggelt, Mr. McEnroe!)

Chris Evert viszont megosztott egy posztot a közösségi médiában, amely Novak Djokovics tevékenységét hangsúlyozza a betegségek ellen, az elesett emberek érdekében.

A 18-szoros Grand Slam-torna-győztes egykori kiválóság, aki az ESPN szakkommentátoraként dolgozik az Australian Openen, a torna előtt jelentette be, hogy rákkal küzd. Ennek ellenére az egyik kommentelő már azt kifogásolja, hogy a közösségi médiában maszk nélkül jelenik meg.

Tényleg beteg a világ és végletesen megosztott.

Djokovics kivár

Novak Djokovics egyelőre hivatalosan nem nyilatkozott a pályafutása folytatásáról. Vasárnapi hír szerint az új francia oltási törvény lehetőséget biztosít neki arra, hogy induljon a Roland Garroson. Az idény persze már korábban megkezdődik, márciusban már rangos tornákat (Indian Wells, Miami Masters) rendeznek az Egyesült Államokban, ahová jelen állás szerint oltás nélkül nem utazhat be.

A szerb sztár edzője úgy nyilatkozott, Djokovicsnak még „dolga van a teniszben”, tehát azt valószínűsítette, hogy a szerb klasszis folytatja a pályafutását, maga a játékos még nem közölt semmit, egyelőre Montenegróban síel.

Borítókép: Zlatan Ibrahimovic már három oltást is felvett (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.