Svédország az utolsó percben nyerte meg a skandináv rangadót

Egy kérdés maradt nyitva a középdöntő utolsó mérkőzésén a pozsonyi csoport negyedik fordulójában. A címvédő Spanyolország mellett a két skandináv csapat közül Svédország vagy Norvégia jut be az elődöntőbe.A svéd válogatott érkezik a budapesti végjátékra

Magyar Nemzet
2022. 01. 25. 22:11
null
Pozsony, 2022. január 25. A svéd Max Darj (j) és a norvég Magnus Gullerud (b) a magyar-szlovák közös rendezésû férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntõjének negyedik fordulójában játszott Svédország-Norvégia mérkõzésen Pozsonyban 2022. január 25-én. MTI/EPA/Martin Divisek Fotó: Martin Divisek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vártnál sokkal simábban alakult a skandináv rangadó első félideje a pozsonyi középdöntő II-es csoportjában. Az első félidőben elsősorban Harald Reinkind, a Kiel átlövője volt elemében, öt gólt szerzett a főleg támadásban igen halovány svédek ellen. Jóllehet Kristian Skinstad Saeveraas világklasszis formában, 43 százalékos hatékonysággal védett. 

Nem sokat változott a játék képe a második félidőben. A norvég válogatott az első félidőben már egyszer kialakított hat gólos előnyért támadhatott, de hibázott, majd hullámvölgybe került. Hosszú perceken keresztül képtelen volt feltörni a svéd védelmet, a norvégokat ekkor Bergerud bravúrjai segítették. A cserekapus három hetest és egy ziccert is megfogott. Ennek ellenére 15-12-re kapaszkodott fel a svéd válogatott. A hat helyett háromra, majd kettőre csökkent a norvégok előnye. 

Izgalmasnak ígérkezett a végjáték. Negyedórával a vége előtt egyetlen gólra apadt a norvég előny. Néhány kapusbravúr és Cristian O'Sullivan fontos találataival állt vissza hét perccel a vége előtt a négy gólos norvég előny. Nem adták fel a svédek: a fáradó Sagosen hibáit kihasználva megint egy gólra zárkózott, majd ki is egyenlített Svédország. Hihetetlen fordulat. Másfél perccel a vége előtt visszaállt a norvégok sztárja, de Sagosen hibázott. Svédország 2-1 után újra a vezetésért támadhatott, és hétméteresből sikerült átvennie a vezetést.

Norvégiáé lehetett volna az utolsó szó, de elhibázta az utolsó lövést. Svédország ledolgozta a félidőben összeszedett ötgólos hátrányát, és az utolsó percben szerzett góllal legyőzte Norvégiát.

Férfikézilabda Európa-bajnokság, Középdöntő, II-es csoport: Svédország–Norvégia 24-23 (9-14) . A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 8 pont, 2. Svédország 8, 3, Norvégia 6, 4. Németország 4, 5. Oroszország 3, 6. Lengyelország 1. 

Borítókép:A svédek örülhettek a végén (Fotó: MT/EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.