időjárás 25°C Evelin, Fülöp 2022. május 26.
logo

Svédország az utolsó percben nyerte meg a skandináv rangadót

Magyar Nemzet
2022.01.25. 22:11 2022.01.25. 22:15
Svédország az utolsó percben nyerte meg a skandináv rangadót

Egy kérdés maradt nyitva a középdöntő utolsó mérkőzésén a pozsonyi csoport negyedik fordulójában. A címvédő Spanyolország mellett a két skandináv csapat közül Svédország vagy Norvégia jut be az elődöntőbe.A svéd válogatott érkezik a budapesti végjátékra

A vártnál sokkal simábban alakult a skandináv rangadó első félideje a pozsonyi középdöntő II-es csoportjában. Az első félidőben elsősorban Harald Reinkind, a Kiel átlövője volt elemében, öt gólt szerzett a főleg támadásban igen halovány svédek ellen. Jóllehet Kristian Skinstad Saeveraas világklasszis formában, 43 százalékos hatékonysággal védett. 

Nem sokat változott a játék képe a második félidőben. A norvég válogatott az első félidőben már egyszer kialakított hat gólos előnyért támadhatott, de hibázott, majd hullámvölgybe került. Hosszú perceken keresztül képtelen volt feltörni a svéd védelmet, a norvégokat ekkor Bergerud bravúrjai segítették. A cserekapus három hetest és egy ziccert is megfogott. Ennek ellenére 15-12-re kapaszkodott fel a svéd válogatott. A hat helyett háromra, majd kettőre csökkent a norvégok előnye. 

Izgalmasnak ígérkezett a végjáték. Negyedórával a vége előtt egyetlen gólra apadt a norvég előny. Néhány kapusbravúr és Cristian O'Sullivan fontos találataival állt vissza hét perccel a vége előtt a négy gólos norvég előny. Nem adták fel a svédek: a fáradó Sagosen hibáit kihasználva megint egy gólra zárkózott, majd ki is egyenlített Svédország. Hihetetlen fordulat. Másfél perccel a vége előtt visszaállt a norvégok sztárja, de Sagosen hibázott. Svédország 2-1 után újra a vezetésért támadhatott, és hétméteresből sikerült átvennie a vezetést.

Norvégiáé lehetett volna az utolsó szó, de elhibázta az utolsó lövést. Svédország ledolgozta a félidőben összeszedett ötgólos hátrányát, és az utolsó percben szerzett góllal legyőzte Norvégiát.

Férfikézilabda Európa-bajnokság, Középdöntő, II-es csoport: Svédország–Norvégia 24-23 (9-14) . A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 8 pont, 2. Svédország 8, 3, Norvégia 6, 4. Németország 4, 5. Oroszország 3, 6. Lengyelország 1. 

Borítókép:A svédek örülhettek a végén (Fotó: MT/EPA)