Szenzációs sportdiplomáciai siker: magyar versenybíró dirigál az Eb-döntőn

A legrangosabb küldést kapta a magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság végjátékában Soós Balázs. A Magyar Kézilabda-szövetség nemzetközi igazgatója január 30-án, vasárnap az új budapesti kézilabda arénában 18 órától sorra kerülő Spanyolország–Svédország Európa-bajnoki döntő egyik delegátusa, azaz versenybírója lesz.

Magyar Nemzet
2022. 01. 29. 14:13
Soós Balázs a döntőn sem fog unatkozni Forrás: MKSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) nemzetközi igazgatója lesz a döntő egyik delegátusa, vagyis versenybírója. Másodszor kap magyar szakember ilyen szerepet férfi Eb-döntőn, korábban a 2021-ben elhunyt Andorka Sándor a 2006-os fináléban működött közre.

– Soós Balázs már a korábbi években, többek között a 2021-es januári férfi világbajnokságon és a nyári olimpián is számos mérkőzésen működött közre versenybíróként, dolgozott a Franciaország–Egyiptom elődöntőn és a Spanyolország–Egyiptom bronzmérkőzésen is Tokióban, a mostani Európa-bajnoki döntő pedig újabb elismerés számára – mondta Horváth Gabriella, az MKSZ főtitkára.

Az Európa-bajnoki döntő játékvezetői a német Robert Schulze és Tobias Tönnies lesznek. Érdekesség, hogy a kettős vezette 2013-ban a magyarországi férfi ifjúsági világbajnokság Dánia–Horvátország (32-26) fináléját is.

Borítókép: Soós Balázst vasárnap is láthatjuk a kézilabda arénában (Fotó: MKSZ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.