Válogatottunk legyőzte a hollandokat idei első hazai meccsén

Végig vezetve nyerte meg első idei hazai mérkőzését női vízilabda-válogatottunk. A magyar csapat 11-9-re győzte le Hollandia legjobbjait kedden a Tüskeuszodában a Világliga európai selejtezőjének második játéknapján.

Magyar Nemzet
2022. 02. 22. 20:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint fél évvel legutóbbi magyarországi mérkőzése után kedden újra megmutatkozott hazai medencében a tokiói olimpián bronzérmet szerzett női vízilabda-válogatott. Bíró Attila tanítványai a női Világliga európai selejtezőjének második fordulójában Hollandiával csaptak össze a Tüskeuszodában. Az ötkarikás játékokon harmadik helyen végzett csapatból heten (Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Keszthelyi Rita, Leimeter Dóra, Magyari Alda, Rybanská Natasa és Vályi Vanda) kaptak szerepet a találkozón, Parkes Rebecca és Szilágyi Dorottya sérült. A tizenhárom fős játékoskeretnek két újonc is tagja volt: Neszmély Boglárka, illetve a decemberben magyar állampolgárságot szerzett Mahieu Geraldine.

Három és fél perc telt el a mérkőzésből, amikor a holland válogatott részéről Brigitte Sleeking belőtte az első gólt, amire Gurisatti Gréta két találattal válaszolt az első negyedben. A magyar válogatott remekelt a neves ellenfél ellen a második játékrészben, három góllal elhúzott tőle, de a hollandok a szünet előtt emberelőnyeiket kihasználva visszazárkóztak, így 5-3-nál fordultak a felek.

A második félidőt a vendégek kezdték jobban, Sleeking újra betalált, majd többpercnyi magyar gólcsendet megtörve Garda Krisztina vette be a hollandok hálóját, ezután Faragó Kamilla és Rybanská Natasa is eredményes volt. 8-5-ös magyar vezetésnél kezdődött az utolsó negyed, amelyet végül elveszített válogatottunk, de a győzelem ennek ellenére sem csúszott ki a kezéből, 11-9-es végeredménnyel ért véget a meccs.

– Két dolognak örülhetünk – kezdte értékelését az M4 Sport kamerái előtt Bíró Attila. – Az egyik a győzelem, amit persze nem kell magyarázni, a második pedig a fiatalok teljesítménye. Faragó Kamilla és Dömsödi Dalma kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Ez biztató jel a jövőre nézve. Van még néhány hasonló korú játékosunk, bízom benne, hogy ők is hasonló teljesítményt nyújtanak majd, ha lehetőséget kapnak. Persze, voltak hiányosságok, amiken még dolgozni kell – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Női Világliga, európai selejtező, 2. forduló:

Magyarország–Hollandia 11-9 (2-1, 3-2, 3-2, 3-4)

gólszerzők: Gurisatti 3, Dömsödi, Faragó 2-2, Horváth, Vályi, Garda, Rybanská 1-1, ill. Van de Kraats 4, Sleeking 3, Wolves 2

Az 1. fordulóban: Görögország–Magyarország 15-14

Borítókép: Garda Krisztina a Magyarország–Hollandia mérkőzésen (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.