A Haas elköszönt mindentől, ami orosz, a pilótájától is

Távozik a Formula–1-ben szereplő Haas istállótól az orosz Nyikita Mazepin.

Forrás: MTI2022. 03. 05. 11:15
MAZEPIN, Nyikita
Lusail, 2022. március 2. 2021. november 18-án a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Katari Nagydíján a Dohától északra fekvõ Lusail versenypályán készített kép Nyikita Mazepinrõl, a Haas csapat orosz versenyzõjérõl. A Brit Autósport Szövetség 2022. március 2-án közölte, hogy az ukrajnai háború miatt nem engedélyezi, hogy Nyikita Mazepin, a Haas istálló orosz versenyzõje rajthoz álljon az idei Forma-1-es Brit Nagydíjon. A szigetország sportági szövetsége a döntését azt követõen jelentette be, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közölte, hogy az orosz és a fehérorosz versenyzõket nem zárja ki az általa szervezett sorozatokból, ám a pilóták csak semlegesként, a FIA zászlaja alatt indulhatnak a futamokon. Az F1-es Brit Nagydíjat július 3-án rendezik Silverstone-ban. MTI/AP/Darko Bandic Fotó: Darko Bandic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai tulajdonban álló csapat szombaton megerősítette a korábbi sajtóértesüléseket, melyek szerint a 23 éves versenyző az ukrajnai háború miatt nem maradhat a Haasnál.

 

Az istálló azt is bejelentette, hogy felmondja a szerződést főszponzorával, az Uralkali orosz műtrágyagyártó és -forgalmazó céggel. Az F1-es pilóta édesapja Dmitrij Mazepin, az Uralkali többségi tulajdonosa. Korábban, miután Oroszország háborút indított Ukrajna ellen, az amerikai csapat átfestette versenyautóit, amelyről lekerült a támogató logója, valamint az orosz nemzeti színek is.

A Sky televízió információi szerint Mazepin helyére az amerikai–brazil Pietro Fittipaldi, a kétszeres Formula–1-es világbajnok Emerson Fittipaldi unokája érkezik a Haashoz. A csapat másik versenyzője Mick Schumacher, a legendás hétszeres világbajnok fia.

A Formula–1-es világbajnoki idény március 20-án rajtol Bahreinben.

Borítókép: Nyikita Mazepin (Fotó: MTI/AP/Darko Bandic)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.