Dárdai legközelebb már Magyarország ellen küzdhet

Múlt pénteken Lettország ellen debütált a német U21-es válogatottban Dárdai Márton, aki a csapat keddi mérkőzését is végigjátszotta Izrael ellen a korosztályos Európa-bajnokság selejtezőjében. Legközelebb Magyarország lesz a németek ellenfele, Dárdai Márton középső fia pikáns meccsre számíthat.

Magyar Nemzet
2022. 03. 29. 19:01
Soccer U-21 Laenderspiel/ European Championship qualification U 21/ Germany - Latvia 4:0.
Soccer U-21 Laenderspiel/ European Championship qualification U Fotó: Europress/AFPANKE WAELISCHMILLER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

szövetségi kapitány még szeptemberben elárulta, Dárdai Márton válaszára vár, hogy vállalja-e a szereplést a magyar válogatottban. Azt nem tudni, hogy a Hertha védője azóta írt-e levelet vagy legalább egy sms-t Rossinak, de az is tekinthető egyfajta válasznak, hogy a 2023-as U21-es Európa-bajnokság selejtezőjének legutóbbi két fordulójában végig a pályán volt német színekben.

Dárdai először tavaly ősszel kapott meghívót a német U21-es csapatba, amely már a felnőttválogatott előszobája, de akkor betegség miatt idő előtt véget ért számára az összetartás, és végül nem is lépett pályára. Ami késett, nem múlt, pénteken a lettek elleni 4-0-s német győzelemmel debütált a húszéves játékos a német U21-ben.

– Ez tökéletes este volt számomra: debütáltam, végigjátszottam a meccset, és kapott gól nélkül, simán nyertünk. Nem alakulhatott volna jobban – nyilatkozta a lettek elleni meccs után Dárdai, aki ugyanezt megismételheti majd Izrael ellen is, hiszen ismét végig a pályán volt a védelem közepén, az 1-0-s német siker pedig újra hibátlan teljesítményt sejtet.

Dárdai Márton jövője kérdéses Berlinben, mert bár tavaly tavasszal, még az apja edzősége idején nagyszerű játékkal robbant be a német élvonalba, 

távozása óta alig kapott játéklehetőséget a Herthában. 2022-ben két meccsen összesen 59 percet töltött a pályán a Bundesligában.

Ennek ellenére a tehetségét továbbra is elismerik Németországban, ennek jele az utóbbi két mérkőzés is az U21-es válogatottban. Legközelebb június 3-án a Gera Zoltán vezette magyar együttest fogadják a németek, ugyanis a két válogatott azonos selejtezőcsoportban szerepel. A magyar csapat ma Lengyelország ellen 1-1-es döntetlent ért el, a csoport negyedik helyén áll 11 ponttal, a németek meg az elsőn 21-gyel.

Biztosan nem lesz érzelmektől mentes a korábbi 61-szeres magyar válogatott és magyar szövetségi kapitány Dárdai Pál fiát német mezben a magyarok ellen látni.

Borítókép: Dárdai Márton a német U21-es válogatottban (Fotó: Europress/AFP/Anke Waelischmiller)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.