Djokovics balhéja kísértett, főszerepben a székbírók

Két szokatlan eset is borzolta a kedélyeket a Miamiban zajló ATP 1000-es tornán, végül mindkét meccsen hazai játékos ünnepelhetett.

2022. 03. 24. 22:04
Federico Coria
Fotó: Johan Lilja
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár Novak Djokovics háromszor is megnyerte a US Opent, sokak számára a legemlékezetesebb esete a 2020-as leléptetése marad. A szerb teniszező dühében elütötte a labdát, amely a vonalbíró nyakát találta el. 

Ha addig nem is lettek volna tisztában ezzel a játékosok, Djokovics New York-i esete óta pontosan tudják, hogy hasonló fegyelmezetlenség akkor a mérkőzés végét is jelentheti. Ettől persze még nem mindenki tudja kontrollálni az érzelmeit a teniszpályán.

Miamiban a hazaiak húszéves reménysége, Jenson Brooksby dühöngött többször is Federico Coria elleni meccsén. Az amerikai játékos ugyan szetthátrányba került, de már vezetett a döntő játszmában, amikor elhajította az ütőjét, akaratlanul is tesztelve a közelben álló labdaszedő reflexeit.

Brooksbyt korábban már figyelmeztette Carlos Bernardes székbíró, így ezért az esetért pontbüntetést szabott ki rá, Coria pedig felzárkózott 4-2-re. Az argentin azonban egyáltalán nem volt elégedett, hosszasan magyarázta Bernardesnek, hogy ellenfelét bizony le kellene léptetni.

A székbíró úgy ítélte meg, hogy a labdaszedő nem sérült meg Brooksby dobása következtében, így a teniszező is megúszta a leléptetést, s végül le is győzte Coriát.

Az argentin játékos érvei során nem véletlenül nem sokkal sikeresebb bátyja, Guillermo esetét hozta fel, aki a 2003-as Roland Garros elődöntőjében figyelmeztetéssel úszta meg az ütőhajigálást.

Egy másik fiatal amerikai, Sebastian Korda nagyon magabiztosan lépett a második fordulóba, 6:1, 6:1-re legyőzte a spanyol Alejandro Davidovich Fokinát.

Apró szépséghiba, hogy az utolsó pontról senki sem tudta, hogy meccslabda, mivel Mohamed Lahyani rosszul mondta be az állást.

Lahyanira mostanában rájár a rúd, hiszen múlt héten, Indian Wellsben is hasonló bakit követett el, ráadásul akkor is Davidovich Fokina meccsén, de akkor még időben, a következő labdamenet előtt korrigálta hibáját.

Fél bravúr Bondár Annától

A miami női tenisztorna második fordulójában Bondár Anna az idei Australian Open döntőse, Danielle Collins ellen játszott. A magyar játékos szettet nyert sokkal esélyesebb riválisával szemben, de végül 6:3, 3:6, 6:4-es vereséget szenvedett.

Borítókép: Federico Coria (Fotó: Johan Lilja)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.